Slavna pjevačica: Kad sam na pozornici, radim. Ne dirajte me dok nisam na poslu

Foto: Instagram

Američka pjevačica Chappell Roan javno je progovorila o neprimjerenom ponašanju fanova s kojim se suočila, kako uživo tako i na internetu.

U objavi na Instagramu naglasila je da neće više tolerirati bilo kakvo uznemiravanje, bez obzira na slavu i karijeru. Roan je izrazila frustraciju zbog neprihvatljivog ponašanja prema slavnim ženama, koje se normalizira, te je istaknula da ona "ne duguje nikome uzvraćanje pažnje ili energije samo zato što taj netko izražava divljenje prema njoj". 

"Kad sam na pozornici - radim"

"Kada sam na pozornici, kada nastupam, kada sam drag, kada sam na poslovnom događaju ili kada dajem intervjue... Tad radim. U bilo kojoj drugoj situaciji, nisam na poslu", započela je.

"Ne slažem se s idejom da dugujem uzajamnu razmjenu energije, vremena ili pažnje ljudima koje ne poznajem, kojima ne vjerujem ili koji me uznemiruju - samo zato što izražavaju divljenje prema meni. Žene vam ne duguju objašnjavanje zašto ne žele biti dodirnute ili zašto ne žele da se s njima razgovara. Ovo nema veze sa zahvalnošću i ljubavi koju osjećam prema svojoj zajednici, ljudima koji poštuju moje granice i ljubavi koju osjećam prema svakom i od svakog tko me podržava", nastavila je.

Objasnila je da misli na "predatorsko ponašanje takozvanih superfanova koje je postalo normalizirano". 

"Želim voljeti svoj život"

"Ako se još uvijek pitate: 'Pa, ako nisi htjela da ti se to dogodi, zašto si odabrala karijeru u kojoj si znala da ti neće biti ugodno?' - morate razumjeti ovo: prihvaćam uspjeh projekta, ljubav i zahvalnost koju osjećam. Ono što ne prihvaćam su jezivi ljudi, dodirivanje i praćenje", kaže.

"Ova situacija je slična ideji da ako žena nosi kratku suknju i bude uznemiravana ili dobije nepristojne dobacivanja, nije trebala ni nositi kratku suknju. Nije dužnost žene da to trpi; dužnost onoga koji uznemirava je da bude pristojna osoba, ostavi je na miru i poštuje njezinu slobodu da nosi što god želi, a i dalje zaslužuje mir u ovom svijetu", smatra.

"Želim voljeti svoj život, biti vani, smijati se sa svojim prijateljima, ići u kino, osjećati se sigurno i raditi sve stvari koje svaka osoba zaslužuje. Molim vas, prestanite me dodirivati. Molim vas, prestanite se čudno ponašati prema mojoj obitelji i prijateljima. Molim vas, prestanite pretpostavljati stvari o meni. Uvijek postoji više u priči. Uplašena sam i umorna. I molim vas, nemojte me zvati Kayleigh. Osjećam više ljubavi nego ikad u životu, ali također se osjećam nesigurnije nego ikad prije", priznala je.

"Postoji dio mene koji čuvam samo za svoj projekt i za sve vas. Postoji dio mene koji je samo za mene, i ne želim da mi to netko oduzme. Hvala vam što ste pročitali ovo. Cijenim vaše razumijevanje i podršku", zaključila je u objavi ispod koje je isključila komentare jer, kako kaže, ova tema nije nešto o čemu želi raspravljati.

Debitantski album je proslavio

I ranije se Roan dotaknula ove teme u nizu objava na TikToku. Njen debitantski album The Rise and Fall of a Midwest Princess dosegao je prvo mjesto na brojnim glazbenim ljestvicama, što joj je naglo donijelo ogromnu pozornost svjetske javnosti. Međutim, Roan smatra da slavne osobe imaju pravo postaviti granice i odbiti neželjene zahtjeve obožavatelja te poziva na poštovanje njezine privatnosti.

@chappellroan

 

♬ original sound - chappell roan

Roan je i na TikToku naglasila da popularnost ne znači prihvaćanje uznemirujućeg ponašanja te da slavni imaju pravo reći "ne" neprimjerenim zahtjevima obožavatelja, poput zahtjeva za fotografijama ili zagrljajima. Inače, ona nije prva koja se dotaknula ove teme. Slične izjave dali su i drugi poznati, poput Keke Palmer i Justina Biebera, koji su postavili granice prema svojim obožavateljima kako bi zaštitili svoju privatnost i mentalno zdravlje.

@chappellroan

Do not assume this is directed at someone or a specific encounter. This is just my side of the story and my feelings.

♬ original sound - chappell roan

Dr. Veronica Lamarche, socijalna psihologinja sa Sveučilišta Essex, objasnila je za BBC da ovakve situacije proizlaze iz "jednostranih odnosa" gdje obožavatelji razvijaju jednostrane veze s poznatim osobama, često zaboravljajući na zdrave granice. To može, objašnjava, dovesti do opasnih situacija kada obožavatelji prelaze granice jer očekuju previše od slavnih, koje osobno ne poznaju.

Tko je Chappell Roan?

Chappell Roan je američka kantautorica i pop pjevačica, pravim imenom Kayleigh Rose Amstutz. Rođena je 19. veljače 1998. u gradu Willardu, u Missouriju. Njezina glazba često uključuje elemente popa, indie popa i elektro-popa, a poznata je po svojim introspektivnim tekstovima i snažnom vokalu.

Chappell Roan je glazbenu karijeru započela objavom EP-a School Nights 2017. godine pod izdavačkom kućom Atlantic Records. Međutim, nakon što se odvojila od izdavačke kuće, nastavila je karijeru kao nezavisna umjetnica. Njezin singl Pink Pony Club iz 2020. godine privukao je veliku pozornost i pohvale kritike zbog svoje zarazne melodije i inspirativne poruke, a pjesma je postala popularna među LGBTQ+ zajednicom zbog teme slobode i samoprihvaćanja.

Roan je poznata po energičnim i živopisnim koncertima, često koristi performanse kao platformu za izražavanje identiteta i podršku raznolikosti. Njezini radovi istražuju teme kao što su samoprihvaćanje, ljubav i društvene norme.

Rolling Stone je naziva "jednom od najperspektivnijih novih pop zvijezda".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.