Slovenska predstavnica na Eurosongu 2024. nastupit će u zagrebačkom klubu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Raiven, glazbena alkemičarka i predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024., održat će prvi samostalni koncert u Hrvatskoj 28. ožujka sljedeće godine u zagrebačkom klubu Boogaloo, objavio je organizator koncerta Charm Music Croatia.

Pjesmu Veronika prvi put izvela na Dori

Mezzosopranistica i pop pjevačica Raiven na Eurosongu je izvela pjesmu Veronika, inspiriranu legendom o Veroniki Desinićkoj, koja ju je dovela do finala i 23. mjesta na tom natjecanju. Poruka pjesme "Jaz sem. Ti si. Veronika." i dalje snažno odjekuje nakon Eurosonga, najavljujući novo poglavlje u njezinom umjetničkom razvoju.

Prije odlaska u Švedsku na natjecanje za pjesmu Eurovizije, Raiven je prvi put uživo izvela Veroniku na Dori 2024., što je ujedno bio njen prvi nastup pred hrvatskom publikom, koja ju je već tada oduševljeno prihvatila. 

Kao skladateljica, autorica teksta i producentica, Raiven stvara dijalog između prošlosti i sadašnjosti, držeći ogledalo društvu. Na pozornici transformira zvuk kroz pokret, emociju opere i elektropop ritmove, stvarajući simfoniju sirena. 

Obrazovana je glazbenica

Veronika je samo jedna od pjesama s njezinog EP-a Sirene, Pt. 1, nadahnutog mitovima i legendama o ženama kao što su Helena Trojanska, Ofelija, Carmen i Veronika Desinićka. 

Raiven, klasično obrazovana glazbenica, nastavlja s istraživanjem ženskih sudbina kroz novo poglavlje Sirena, veliku europsku turneju, kao i novi singl Mama na kojem gostuje srpska kraljica thrash estetike Micka Lifa.

Kao prikladno slavljenje različitosti Raiven i Micka Lifa debitirale su s Mamom na Povorci ponosa u Beogradu, gdje je Raiven pred više tisuća ljudi najavila izlazak na europsku koncertnu scenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.