Ogenj objavio pjesmu Vojna: "Istiniti događaj iz 2. svjetskog rata"

Foto: Melanie Krog

Bend Ogenj objavio je pjesmu Vojna kojom je najavio treći album Republikaj. Pridružio im se "slovenski Bruce Springsteen", folk roker Vlado Kreslin.

"Već nekoliko godina pratim rad grupe Ogenj, koji mi je blizu zbog iskrene, autentične energije, pa i jezika koji je sličan mojem prekmurskom. Pjesma Vojna odlična je, a njena tema me približila mojoj pjesmi Prokockani sat, u kojoj moj djed dolazi sa soškog fronta u prvom svjetskom ratu", rekao je Kreslin.

Sudjeluje i Folklorni ansambl Koprivnica

''Emocionalna balada, idejno naslonjena na istiniti događaj iz razdoblja 2. svjetskog rata, koja od plača i škrguta zubiju, raste, raste i nada se, da bi na kraju ipak doživjela happy end. Zanimljiva je činjenica da je Vojna pjesma koja se našla čak na prvom neslužbenom izdanju benda, demo albumu Još je rano iz 2016. Potrebne su bile godine da sjedne, pronađe svoje mjesto na izdanju koje zaslužuje i da s Vladom dobije onu esenciju koja joj je nedostajala svih ovih godina", kažu iz benda.

"Prekmurski (slovenski) se isprepliće s međimurskim koji zajedno drže perjanicu kajkavštine sjevernih krajeva. Eto, konačno smo poravnali račune što se suradnje tiče – dugogodišnja želja Aleksandra Dragaša se ispunila. Uz Vladu Kreslina, vokalno su nas podebljali iz Folklornog ansambla Koprivnica, dok je Luka Iverac zasvirao violu baš kao nekada", dodali su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.