Songkillersi objavili pjesmu Neću iz inata: "Ne bojimo se eksperimentirati"

Foto: Press

Songkillersi su predstavili novi singl i spot Neću iz inata.

"Pjesmu smo radili u suradnji s talentiranim mladim producentom Filipom Majdakom i pritom se naravno sjajno zabavili. Filip i ja se kreativno savršeno nadopunjavamo, a u tu našu kemiju publika se mogla uvjeriti već na prošlom singlu Lupilo me gadno. Ne bojimo se eksperimentirati sa zvukom i žanrovima i siguran sam da nas i vas čeka podeblja kolekcija naših pjesama u budućnosti", rekao je frontmen Songkillersa Željko Banić Bane.

Kako bi postigli što autentičniji delta-blues zvuk, Bane je u ovoj pjesmi koristio Dobro gitaru, instrument karakterističan za blues, country i srodne žanrove koji su rođeni na američkom jugu.

Zavodljiv spot

"Mračnu i zavodljivu estetiku pjesme upotpunjava i spot koji pulsira seksepilom, a potpisuje ga talentirani redatelj Benjamin Strike", dodaju iz benda.

"Fokus ovog spota bilo je stvaranje vizualnog narativa koji prati energiju same pjesme. Songkillersi su iskusni muzičari s jasnom vizijom, što je olakšalo komunikaciju i kreativni proces. Odlučili smo se za minimalističku scenografiju, fokusirajući se na emocije i ples za koji je zaslužna fenomenalna Nina Štura. Ninu i Baneta odjenuo je stilist Bernard Lelak, dok je DOP bio Mateo Jurčić", kaže redatelj.

"Iako smo radili u ograničenom prostoru, smatram kako smo uspjeli kreirati atmosferu koja u potpunosti odražava sirovu energiju njihove pjesme. Rasvjeta je odigrala ključnu ulogu u naglašavanju ključnih momenata. Za kraj moram reći da je rad na ovom projektu bio pravo uživanje. Bane je donio posebnu energiju, a cijela je ekipa od početka do kraja radila s velikim entuzijazmom i strašću. Rezultat je spot koji vjerno prati emociju pjesme i daje vizualnu dimenziju njihovom zvuku", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.