Severina krenula za Srbiju, privela ju srpska policija

Foto: Robert Anic/Pixsell

Severina je sinoć krenula za Srbiju, međutim srpska policija privela ju je na razgovor prilikom prelaska granice, doznaje Blic, zbog, kako pišu, "spornih izjava" koje je davala u javnosti.

"Srpska policija je provela redovnu proceduru, kao i za sve čije izjave naši državni organi procijene kao sporne", piše Blic o razlogu privođenja Severine. Telegraf dodaje kako je ovo uobičajena procedura za sve koji svojim izjavama ili ponašanjem privuku pažnju njihovih državnih organa.

Severina se vratila u Hrvatsku

Nakon razgovora s policijom Severina je puštena te joj je dozvoljeno da uđe u Srbiju, no ona to nije htjela učiniti te se vratila u Hrvatsku.

Blic u tekstu navodi da ovakve razgovore često provode i hrvatski carinici te da je Srbija nekim pjevačima i zabranila ulazak u zemlju zbog njihovih izjava ili postupaka.

Severina nije jedina 

Inače, Severina nije prva poznata osoba iz regije koju je srpska policija zadržala na granici. Bosanskohercegovačka pjevačica Selma Bajrami početkom godine također je bila zadržana na granici, nakon čega joj je bio i zabranjen ulazak u Srbiju jer je na jednom od svojih nastupa pokazala dvoglavog orla. 

Crnogorska pjevačica Jadranka Barjaktarović vraćena je s granice kada je iz Crne Gore krenula u Beograd. Zabrana ulaska u zemlju izrečena joj je nakon što je na jednoj političkoj proslavi u Crnoj Gori izmijenila tekst pjesme. Naime, umjesto stihova "ne može nam ni'ko ništa, jači smo od sudbine" otpjevala je "ne može nam ni'ko ništa, jači smo od Srbije".

Ulazak u Srbiju nije dozvoljen ni popularnim reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju nakon incidenta na njihovom nastupu u Nišu prije tri godine, kada je tjelohranitelj bacio s bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. Pokrenuta je peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju, što se i dogodilo.

Severina se zasad nije oglasila o svemu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.