Srpski film Sanjalice proglašen najboljim filmom na 18. DORF-u u Vinkovcima

Foto: FAH

Najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji na 18. Festivalu dokumentarnog rock filma (DORF) u Vinkovcima proglašen je film Sanjalice srbijanskog redatelja Vladimira Petrovića, izvijestili su u nedjelju organizatori festivala.

Posebno priznanje za oblikovanje zvuka dobio je film Efterklang: The Makedonium Band autora Andreasa Johnsena (Danska/Sjeverna Makedonija), koje je žiri dodijelio za "izvrsno shvaćanje važnosti zvuka u ovakvom djelu i oblikovanje istoga".

Festival trajao od 23. do 26. listopada

U regionalnom programu 14. DORF-a bilo je prikazano osam filmova autora iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije, od kojih su dva bili hrvatske premijerne projekcije. U popratnom OFF DORF programu održane su promocije knjiga, a prije proglašenja najboljeg filma predstavljena je i monografija festivala.

Festival DORF, koji se od 23. do 26. listopada održavao u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima, organizira Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci, uz potporu Grada Vinkovaca, Vukovarske-srijemske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.