Srpski pop u selu kraj Smedereva služi po kazni, a pijan se jednom pojavio i na sprovodu djeteta

Foto: Facebook/Darko P.

NAKON što je regiju obišla fotografija popa iz sela Drugovac pokraj Smedereva kako mrtav pijan leži pokraj pokojnika na putu na sprovod, otkrilo se da ovo nije bio prvi put da mu se "omaklo" te da je svećenik zapravo "po kazni" poslan na službu u ovo selo.

"Dosad smo se uglavnom smijali, ali ovo je previše. Nismo se nikome žalili, ali vjerujte, ljudi su počeli ići u druga sela i grad krstiti djecu i vjenčavati se", rekli su mještani sela, piše srpski Telegraf

Drugovčani kažu da je svećeniku imena Nenad ostalo mjesec dana do odlaska u mirovinu. Na službi u selu je od prije pet godina, i to po kazni, tvrde seljani. Službovao je prije toga u Kolarima, gdje se, kako kažu, već "pokazao".

Tijekom službovanja u ovom selu događale su se mučne i bizarne situacije poput ove od prije nekoliko dana, pa su svećenika izbacivali iz kuća pa čak i tjerali i sa sahrane.

"Kad mi je trebao krstiti dijete, bio je toliko pijan da sam skoro otkazao sve", rekao je jedan mještanin.

"Prije dvije godine dogodila se strašna tragedija kada je preminulo dvogodišnje dijete. Na sahrani je bio toliko pijan i ponašao se toliko nedolično da ga je rodbina otjerala", tvrdi mještanin koji je želio ostati anoniman.

"Stalno pije, ali ovaj put je zaista pretjerao. Izgubio je i kandilo, jedva smo ga probudili. Uspio je nekako sahraniti čovjeka uz pomoć mještana sela", rekao je ranije za Index autor fotografije Darko P.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.