Stephen King kritizira ponašanje guvernera Floride prije uragana: Djetinjasto

Foto: EPA

Stephen King osudio je guvernera Floride Rona DeSantisa zbog njegove reakcije na uragan koji hara američkom saveznom državom. Naime, nakon nedavnog uragana Helene, koji je pogodio dijelove Floride, DeSantis je odbio poziv potpredsjednice Kamale Harris. Izbjegavao ih je jer je mislio da će razgovarati o politici. 

Nije se javio potpredsjednici

"Kamala je pokušavala doći do nas, a mi nismo odgovorili", rekao je DeSantisov pomoćnik za NBC News. Također, aktualni predsjednik Joe Biden ga je nazvao prošlog tjedna, ali ni njemu nije odgovorio na poziv jer je, kaže, bio u avionu. Biden je prošli tjedan bio u sjevernoj Floridi kako bi vidio štetu od oluje, ali je DeSantis održao konferenciju za novinare u drugom dijelu države i nije se sastao s predsjednikom. Poslije nisu ni telefonski razgovarali. 

Sada, pak, kada Floridom hara uragan Milton, guverner se suočava s kritikama zbog ponašanja prema predsjedniku i potpredsjednici te zbog svog postupanja s prirodnom katastrofom. Harris je rekla da je DeSantis "krajnje neodgovoran i sebičan" i da bi u trenucima krize, ako ništa drugo, "svatko tko se naziva vođom trebao staviti politiku po strani i staviti ljude na prvo mjesto". 

I Stephen King ga kritizira

U raspravu se uključio i autor Stephen King. Oštro je osudio postupanje guvernera Floride.

"Odluka Rona DeSantisa da ne odgovori na poziv potpredsjednice prije uragana Milton je poput ponašanja mrzovoljnog tinejdžera koji odbija razgovarati s djevojkom koja ne želi izlaziti s njim. Djetinjasto. I opasno", napisao je King, koji je ranije kritizirao mnoge, među kojima su i Elon Musk i Donald Trump.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.