Sting slavi 73. rođendan. Život mu obilježila afera sa ženinom prijateljicom

Foto: EPA

Britanski glazbenik Sting danas slavi 73. rođendan, a osim njegove glazbene karijere, mnogi prate i njegov privatni život, koji je poprilično intrigantan.

Upoznali su se dok je on još bio u braku

Više od tri desetljeća Sting je u braku s glumicom i producenticom Trudie Styler. Zajedno su od 1992. godine i imaju četvero djece. Njihova veza nije uvijek bila jednostavna jer je Sting započeo vezu s Trudie dok je još bio u braku s njezinom najboljom prijateljicom Frances Tomelty, s kojom je bio od 1976. do 1984. godine te su zajedno dobili dvoje djece.

Trudie je živjela u blizini i upoznala Stinga preko Frances, s kojom se svakodnevno družila. Iako su se godinama poznavali, u jednom trenutku između Stinga i Trudie rodila se ljubav. "Ne ponosimo se situacijom koja se dogodila, ali voljeli smo se, vjenčali i dobili djecu. To je naša priča", izjavila je jednom Trudie.

Vjenčali se nakon 10 godina veze

Kad je Sting započeo aferu s Trudie, njegova tadašnja supruga tek je bila rodila. Godinu dana nakon što je njihova veza postala javna, Trudie je već bila trudna s prvim zajedničkim djetetom, a Sting je krenuo na svjetsku turneju s bendom The Police, na kojoj mu se Trudie pridružila. Te godine im se rodila kći, a Sting se službeno razveo od Frances. Sting i Trudie vjenčali su se nakon deset godina veze.

Nastupio u Hrvatskoj

Podsjetimo, Sting je u svibnju ove godine nastupio u Areni Zagreb u sklopu svoje svjetske turneje. Publika je imala priliku premijerno čuti i vidjeti njegov novi bend - power trio. Njegov power trio čine gitarist Dominic Miller, njegov dugogodišnji suradnik i bubnjar Chris Maas, poznat i kao nekadašnji član bendova Mumford & Sons i Maggie Rogers. 

Inače, Sting je posljednji put nastupao u zagrebačkoj Areni krajem listopada 2022. godine. Poseban gost na tom koncertu bio je njegov sin Joe Sumner.

Osvojio brojne nagrade

Njegova karijera započela je krajem 1970-ih kada je osnovao  bend The Police sa Stewartom Copelandom i Andyjem Summersom. Bend je postao globalni fenomen, a njihovi hitovi poput Roxanne, Every Breath You Take i Message in a Bottle postigli su ogromnu popularnost. The Police su osvojili šest nagrada Grammy i prodali više od 75 milijuna albuma diljem svijeta.

Nakon raspada The Policea sredinom 1980-ih, Sting je započeo uspješnu solo karijeru, istražujući različite glazbene žanrove. Njegovi albumi, uključujući The Dream of the Blue Turtles (1985), Nothing Like the Sun (1987) i Ten Summoner’s Tales (1993), donijeli su mu niz hitova, poput Fields of Gold, Englishman in New York i If I Ever Lose My Faith in You. Sting je osvojio još 11 Grammyja kao solo izvođač te brojne druge prestižne nagrade, uključujući Zlatni globus, Emmy i nominaciju za Oscara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.