Student u Milijunašu otvorio 14. pitanje za 68.000 eura. Biste li vi znali odgovor?

Screenshot: HRT

Petar Vrvilo, student kemije na zagrebačkom PMF-u, u ovotjednoj epizodi kviza Tko želi biti milijunaš nastavio je igru iz prošle epizode. Otvorio je 14., odnosno predzadnje pitanje za 68.000 eura. Na raspolaganju mu nije ostao nijedan džoker.

14. pitanje glasilo je: "Koje je naše naselje planski podignuto za vrijeme Mussolinijeve Italije?" Ponuđeni odgovori bili su: Nerezine na Lošinju, Orlec na Cresu, Uble na Lastovu te Šilo na Krku. 

Nakon što je čuo pitanje, Petar je odustao i kući ponio 34.000 eura. 

Petar se u slobodno vrijeme bavi kvizovima i politikom, a u Milijunaša je kao pratnju doveo prijatelja s fakulteta. U prethodnoj epizodi odgovorio je na 13 pitanja i tako došao do 34.000 eura. 

Prvog džokera iskoristio na 9. pitanju

Prvi džoker mu je zatrebao tek na 9. pitanju koje glasi "Koji vozač u aktualnoj sezoni Formule 1 nosi startni broj 1?". U pomoć je pozvao prijatelja Filipa koji je bio siguran da je osoba koja se traži Max Verstappen. Petar je odlučio poslušati džokera te mu je tako odgovor pod A donio 2.500 eura.

Mladi student potom je samostalno i točno odgovorio na iduća tri pitanja, a za novu pomoć džokera odlučio se na visokom 13. pitanju.

"Autor kojeg je stripa pokraj svog potpisa često znao nacrtati malu cigaru?" glasilo je književno pitanje na kojem je Petar prvo iskoristio džoker "pola-pola".

Nakon što su mu ostali odgovori pod C Vragolastog Denisa i pod D Popaja, odlučio se i za posljednji džoker - "pitaj publiku" koja je 85% glasova dala odgovoru Popaj. Petar ih je poslušao i to je bio točan odgovor. 

Inače, Petar se natjecao i u Superpotjeri gdje je porazio cijeli tim lovaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.