Štulić: Ovi što se diče da sam ih opjevao. Da me nisu sreli, ne bi znali da postoje

Foto: Davorin Visnjic/Tomislav Miletic/PIXSELL

Johnny Štulić oglasio se novim tekstom na Scribdu u kojem se obratio Snježani Banović, redateljici i teatrologinji te svojoj bivšoj djevojci (poznatoj iz njegovih pjesama kao Djevojka iz Hrvaca) koja ga je spomenula u svojoj knjizi Kronika sretnih trenutaka - Odlomci iz ludih osamdesetih. Na obraćanje ga je potaknula emisija posvećena Azri na Yammat FM-u u kojem je sudjelovala Banović, Boris Leiner (nekadašnji član Azre), Mišo Hrnjak, Dino Šaran i Marino Pelajić. 

Štulić je Banović usporedio s Kirkom, čarobnicom iz grčke mitologije, poznatoj po tome što je živjela na otoku Aiaji. Kirka je, prema predaji, imala moć preobraziti ljude u životinje, što je učinila Odisejevim ljudima kad su došli na njezin otok - pretvorila ih je u svinje. Kasnije, Odisej ju je nadmudrio, a ona je, nakon što su sklopili mir, pomogla njemu i njegovim ljudima te postala njegova ljubavnica.

"Da me nisu sreli, ne bi znali da postoje"

Štulić se osvrnuo upravo na mit o pretvaranju u svinje i zaključio da "ako ne pripaziš, Banović te časkom pretvara u svinju". Spomenuo je i film u kojem Frank Sinatra glumi mornara dan prije napada na Pearl Harbor (vjerojatno misli na Odavde do vječnosti), tamo pogine, a prostitutka s kojom je proveo noć prije to iskoristi da se izvuče iz posla, kako prepričava Štulić.

Kaže da je naveo tu priču da "predoči da se to događa u stvarnom životu" i "da se obrani od svih tih koji se diče time da im je napisao pjesme". "Da me nisu sreli, ne bi znali da postoje", dodao je. Banović je optužio da laže i da laži dupla "delirijum tremensima".

"Neka Tedeschi preda svoje bogatstvo javnosti u ruke"

Spomenuo je i Emila Tedeschija te se zapitao kako je moguće da je on "drugi najbogatiji čovjek Hrvatske". Prisjetio se i razgovora s Tedeschijem kad ga je zamolio za intervju.

Kaže da ga je emisija toliko naljutila da se nekoliko puta suzdržavao da ne nazove u eter. Razbjesnio ga je i Tedeschijev "sud da su njegove pjesme kulturno dobro". Kaže da bi ga "pozvao da svoje poduzetništvo i bogatstvo preda isto tako javnosti u ruke, da ga krmče kako im se digne".

Dodao je i da je Šaran iz Letu štuke u emisiji "poentirao da je titoist". Kaže da je u emisiji "izrečena gomila tračeva i besmislica", a Banović je nazvao "čudovišnom coprnicom i patološkom lažljivicom". Tvrdi i da je nikad nije vodio na snimanje Filigranskih pločnika. U poprilično opširnom tekstu opisao je i snimanje albuma Ravno do dna, otkrio i da "zna voziti, ali nije imao vremena položiti". 

"Ništa novo pod kapom nebeskom, nit čudi da i ona, poput drugih, prodaje muda pod bubrege", zaključio je Štulić svoje obraćanje, koje u cijelosti možete pročitati ovdje.

Što je sve rečeno u emisiji koja je razljutila Štulića poslušajte niže.

Izvrijeđao Banović i 2023.

Štulić je i 2023. izvrijeđao Banović. Tad je priznao da je kupio njenu knjigu. I tad je rekao da Snježana Banović laže o vremenu koje su proveli u vezi te je cijelo vrijeme nazivao svojom "pratiljom".

"Nisam sve pročitala. To se ne da čitati, po meni. Ja to ne mogu čitati. Ne mogu jer mi je tužno kako jedan čovjek, koji je napisao neke od najljepših stihova uopće u povijesti jugoslovenske poezije, ne samo rock muzike, može tako nisko pasti s pismenošću. Mene je to rastužilo. Malo se odvojio od jezika, ne samo od ljudi", rekla je ona tad.

Snježana Banović

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.