Superstar Zlatko Sudac: Jedina mu je prava konkurencija don Kaćunko

PRIJE nekoliko dana sasvim sam slučajno naišao na tekst o Zlatku Sudcu koji snima album. Isprva se valjalo uvjeriti da nije riječ o nekoj prvotravanjskoj šali, ali bilo je prerano za takve glupe izlete u nepoznato.

No kad vam vijest malo sjedne i kada zamislite Zlatkeca kako se "razbacuje" uz nježne zvuke orgulja, harfi, kilavo odsviranih "akustara" i iz opravdanih razloga nemirnog dječjeg zbora dok mu dozlaboga dosadna Maja Blagdan dozlaboga dosadno zavija u pozadini, stvari više ne izgledaju tako nevjerojatno. Čak štoviše, svi oni koje je ova vijest iznenadila očito nisu pratili sapunicu ovog svestranog karizmatika (kada kažem "svestran" ujedno mislim i na to da može biti na dva mjesta u isto vrijeme) koju već godinama pratimo.

Nedostaje još jedino medvjed u "papamobilu" i red tuljana koji posvećuju kuće da cirkus bude potpun.

Sudac je multitalentiran (jer to svaka naša zvijezda mora biti). On je svećenik, karizmatik, egzorcist, poduzetnik, piše knjige, levitira, lud je, svijetli ko žarulja, zaustavlja vjetar (što nije uspjelo ni Thompsonu), doznali smo da počinje pjevati, a ako ste jedan od onih koji vjeruju da je cijela njegova priča najobičnija hrpa govana, složit ćete se da je maestralno savladao i glumu (koju je popratio sasvim solidnim specijalnim efektima karakterističnim za neki "pristojni" horor) jer uvjeriti mase da ste "mali Isus" nije jednostavno kao ostati bez posla, barem ne u današnje vrijeme kada je svijet prepun skeptika koji samo čekaju da ih netko razuvjeri.

Zlatko Sudac je superstar i to je, za razliku od njegovih krvavih križeva i ubodnih rana - dokazano.

Jedina prava konkurencija Sudcu mogao bi biti Don Kaćunko. Bio bi to sukob u stilu Britney Spears i Christine Aguilere. Ako želite podići gledanost idućeg Porina, organizirajte da se na stejdžu, pred milijunskim (oke, ne baš milijunskim, ali uvijek se možemo nadati) gledateljstvom zažvale Thompson, Kaćunko i Sudac. Ako su to mogle Britney, Christina i Madonna, zašto ne bi i ova tri cara?

No, blesavi Kaćunko je simpatični redikul kojeg glazbenici zovu na gostovanje, ali samo u ulozi u kojoj bi inače pozvali Vučka, Zagija ili Ruksija. Dakle, Kaćunko je maskota, smiješan i simpatičan u svojoj ludosti, ali Zlatko Sudac je "čistokrvni" superstar koji zaslužuje vlastiti album jer karizmatik je ono što je diskografiji u ovom trenutku nasušno potrebno. Na tisuće Hrvata koji ne znaju koristiti pržilicu, surfati ili čačkati po torrentima, kupit će Sudčev original kao da je riječ inzulinu. A i Matija Vujica kaže da mali pjeva ko slavuj, a kad autorica "Linđa" kaže da će mali biti faca... Ekipa iz Joshue d.o.o. proplakat će krv od sreće jer očito je da im je raspelo palo u med. Buć!  

Stadionski materijal.
Mišo 'Legenda' Kovač style.
Jedna ruka u zraku i Gripe su u ekstazi.

Kada se vijest pojavila svi su bijesno ustali tvrdeći da Krist nikada ne bi snimio album i da posao valja odvojiti od vjere. Za početak, tko je toliko hrabar da s takvom sigurnošću ustvrdi da Isus ne bi snimio album, a još važnije, vjera je najbolji biznis poznat čovjeku. Isus je iza sebe imao mase, ljudi su ga citirali, slušali, obožavali, hodao je svijetom pomažući bespomoćnima, sa sobom furao svitu od 12 likova koji su klimali na svaku njegovu riječ i generalno je bio jedan "kul kit". Jedina osoba koju bi danas mogli usporediti s njim bio bi Bono, a čovjek ima dva koncerta. I to dva samo u Zagrebu. Da je Isus danas živ, iza njega bi bio bogati opus od preko deset bestsellera čije biste pjesme pjevušili kad ujutro odlazite na posao i kad se uvečer vraćate od ljubavnice.

Ako ćemo baš iskreno, o Isusu bi čitali u XMagu.

To što je Sudac luđak koji s pozornice urla nebuloze, sklon je samoranjavanju i iza sebe ima bazu vjernih fanova ide mu samo u prilog jer ista je priča pratila i Satana Panonskog.  

Svijetu treba pokazati svu raskoš njegova talenta. Staviti ga u isti koš s Majom Blagdan velika je greška jer bljedunjavost njene karizme samo će narušavati zvjezdani sjaj "isusolikog" svećenika. I umjesto da se pitate zašto Sudac uopće snima album, trebali biste se zapitati zašto ne snima solo album jer očito je da je to "pravi put".

Foto: Index, Mario Todorić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.