Supruga Sergeja Trifunovića: Nisu htjeli reći zašto su ga uhitili, samo su ga odveli

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Supruga Sergeja Trifunovića, Riječanka Isidora Mijanović ispričala je što se dogodilo na graničnom prijelazu Bajakovo gdje je glumac uhićen u utorak oko ponoći.

"Kad smo prešli srpsku granicu i ušli na hrvatsko tlo, oni su ga momentalno uhitili. Situacija je bila apsurdna. Izašli smo iz automobila, oni su nam samo rekli da postoji neki problem i da će uskoro doći kolega da objasni. Mislila sam da će se to riješiti u roku od nekoliko minuta. Njihov kolega, granični službenik, prišao je i rekao: 'Ja vas moram uhititi.' Pomislila sam da je šala, no ubrzo sam shvatila da nije", tvrdi Isidora. 

"Sergej je odmah htio nazvati odvjetnika, ali oni su mu to zabranili iako nije bio uhićen. U tom trenutku sam se odvojila metar ili dva od njih i nazvala odvjetnika. Sergeju su stavili lisice i odveli ga u nepoznatom pravcu. Krenula sam s njima i tu kreće agonija od 2 i pol sata. Oni nisu htjeli reći zbog čega su ga uhitili. Velika neugodnost od strane policijskih službenika.

On je zbog objava na Instagramu dobio zabranu ulaska u EU. To je bilo završeno, a sada postoji nešto novo. Jučer smo saznali da je u pitanju fotografija koju je on podijelio na društvenim mrežama pa je obrisao", dodala je Isidora za Novu S.

Uhićen na Bajakovu

Podsjećamo, Sergej Trifunović uhićen je u utorak oko ponoći na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Zatim je odveden na Općinski prekršajni sud u Split. Trifunović je na sudu dan ranije rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti.

Tereti ga se po članku 5. i članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

Dobio 60 dana zatvora

Srpski glumac danas je bio na sudu u Splitu. Dobio je šezdeset dana zatvora, u koji neće morati ako u tijeku jedne godine ne počini isto djelo. Kako je jučer uhićen i odveden u Split, računa mu se 59 dana zatvora uvjetno. Mora platiti i sudske troškove 150 eura, a odrekao se prava na žalbu. Presuda je pravomoćna.

Putovnica mu je vraćena, a Slobodnoj Dalmaciji je rekao da će ionako postati građanin RH jer mu je supruga Riječanka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.