Sve više mladih otkriva da su abroseksualci. Znate li što to znači?

Screenshot: TikTok

Emma Flint, novinarka iz Velike Britanije, nosi se s brojnim negativnim komentarima i kritikama nakon što je javno otkrila da je abroseksualka.

32-godišnjakinja je za Metro rekla da je naišla na osudu čak i njoj bliskih ljudi koji su joj govorili da je to "izmislila" i da takvo nešto "ne postoji".

Otkrila je i da je na početku zbunjivala i samu sebe. Nekih dana bi se osjećala kao lezbijka, dok bi se drugih dana osjećala više kao biseksualka, a zatim i hetereoseksualka. Zatim je shvatila da je njena seksualnost fluidna. Inače, abroseksualnost je posljednjih mjeseci česta tema i na TikToku. Brojni pripadnici generacije Z podijelili su svoja iskustva i zaključili da su abroseksualni.

@zoestoller Answer to @vanitsuo did you know sexuality can be fluid? 🌈 #learnontiktok #abrosexual #abrosexuality #zoestoller #fluidsexuality #lgbtok ♬ Butterflies - Kacey Musgraves

Što je abroseksualnost?

Abroseksualnost je pojam koji opisuje seksualnu orijentaciju koja varira i mijenja se tijekom vremena. Osobe koje se identificiraju kao abroseksualci mogu u različitim razdobljima osjećati privlačnost prema različitim spolovima, a ta privlačnost može biti kratkoročna ili dugotrajna.

Ono što ovu orijentaciju čini specifičnom jest fluidnost u seksualnim preferencijama, bez jasnog vremenskog okvira za promjene – one mogu trajati od nekoliko sati do nekoliko godina. Abroseksualci ne osjećaju stalnu privlačnost prema određenom spolu, već njihova orijentacija oscilira.

@lucaismagic TRYING TO EXPLAIN MY SEXUALITY TO PPL 🤪 #abrosexual #abrosexuality #abrosexualidad #abro #abrosquad #lucaismagic #lgbtq #sexuality #sexualities ♬ original sound - Luca/Madz is Magic✨

Primjerice, osoba može u jednom trenutku biti privučena ženama, a kasnije muškarcima, ili se u nekom razdoblju identificirati kao aseksualna, bez osjećaja seksualne privlačnosti. 

Abroseksualnost se razlikuje od drugih seksualnih orijentacija poput panseksualnosti ili poliseksualnosti po tome što kod abroseksualaca postoji promjenjivost u privlačnosti prema određenim spolovima. Kod panseksualnosti, privlačnost je stalna bez obzira na spol ili rodni identitet, dok kod abroseksualnosti te preferencije fluktuiraju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.