Svi pričaju o pulled pork sendviču braće Nekić, provjerili smo po čemu je poseban

Foto: Luka Šangulin/Index

NA ZAGREBAČKOM Strossmayerovom trgu ponovno se odvija jedan od gastronomskih događaja koje bi bila šteta propustiti.

Ovog je puta riječ o YES Feel Good Festivalu, koji sve poziva da od 16. do 27. rujna još jednom na otvorenom uživaju u jesenskim specijalitetima, ali i dobroj glazbi.

Kao što smo već navikli, Strossmayer okuplja najveća imena domaće gastroponude, a ovog puta za dobru hranu i piće pobrinut će se Đurina Hiža, Cheese Bar by Rene Bakalović, Market, Mangosta, Gingle Bells i Marin Nekić s yesenskim vrtom & smokerom & cocktailima, a bit će još iznenađenja. Trebamo spomenuti i DJ-e i glazbene mahere kao što su Tomo in der Mühlen, Ozren Kanceljak, Stanko Bondža, Felver i Pepi Jogarde, uz čiji ćemo se glazbeni izbor oprostiti od ljeta.

Iako je festival tek počeo, posebnu pažnju posjetitelja već je privukao Marin Nekić, čija ponuda hrane i pića ponovno oduševljava. Odlučili smo porazgovarati s Nekićem i vidjeti što nam je ovog puta pripremio.

"Svakog dana od ranog jutra dimimo pulled pork, a taj proces traje desetak sati. Imamo četiri varijante pulled pork sendviča, a posebno bih istaknuo pulled pork s dimljenim paprikama i dimljenim patlidžanima koji se miješaju s maslinovim uljem i grčkim jogurtom", započeo je Nekić i otkrio nam nešto o specijalitetu kojim će pokušati oduševiti posjetitelje:

"To je naš klasični Trailer Mess sendvič od pulled porka s coleslaw salatom od zelja, komorača i mrke. I to možda jest najbazičniji sendvič, ali s obzirom na to da nad tim mesom doslovno bdijemo 10, a ponekad i 12 sati, konačni rezultati su za prste polizati."

Ipak, Nekić nam otkriva i da posjetitelji isprobavaju sve i da im je zbog toga izuzetno drago jer svoju su ponudu pomno pripremali.

Naravno, ponuda ne bi bila potpuna bez pića po kojima su također nadaleko poznati.

"Sezona je breskve pa smo odlučili uhvatiti od breskve što još ima, a pripremili smo posebno piće Bullitt Peach Collins u koji ide burbon, sirup od breskve, svježe breskve, mineralna voda i bitter od limuna. Inače, to je odličan izbor ako ga konzumirate u kombinaciji s pulled porkom", kaže nam.

Treba spomenuti i da ovog puta nisu na dvije lokacije nego su sve svoje snage usmjerili na jedno mjesto, a to znači samo jedno - obvezno ih posjetite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.