Svirat će klapa, hrana tradicionalna dubrovačka. Evo detalja svadbe Stewartovog sina

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Sin legendarnog glazbenika Roda Stewarta, Liam Stewart danas bi trebao izreći sudbonosno da svojoj dugogodišnjoj djevojci Nicole Artukovich. Par je u vezi 13 godina, prošle su godine dobili i svoje prvo dijete, sina Louieja. Mali Louie svoj je prvi rođendan proslavio nedavno u Dubrovniku gdje će se i njegovi roditelji vjenčati. Crkveno vjenčanje zakazano je u crkvi sv. Ignacija na Jezuitima, u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, do koje vode stepenice na kojima je snimljen ljubiteljima Igre prijestolja dobro poznati Walk of Shame.  

Odabir Dubrovnika kao vjenčanja bio je logična opcija. Mladenka je Amerikanka koja vuče hercegovačke, ali i konavoske korijene te svojim istupima često pokazuje koliko je emotivno vezana za krajnji jug Hrvatske. Na Instagram profilima ovog mladog para vidljivo je da se oni svake godine vraćaju u Dubrovnik i njegovu okolicu na ljetovanje.  

Kako bi proslavili vjenčanje, u Dubrovnik je stigao Rod Stewart, koji je tu već odmarao tijekom pandemijske 2020. godine, ali i brojni uzvanici koji su stigli iz Engleske i Amerike. Na društvenim mrežama je vidljivo kako su slavili po Gradu, zabavljali su se u dubrovačkom noćnom klubu Culture club Revelin, gdje su plesali i pili domaće pivo, a tijekom dana su uživali na plaži.  

Sinoć je u ekskluzivnom dubrovačkom visokokategorniku, hotelu Excelsior koji se nalazi nedaleko od zidina, uoči svadbe, organiziran prijem za goste u njihovom Vrtu palmi, a par je tu odradio photo session.

"Mladenki je bila važna tradicija"

Organizator vjenčanja je dubrovačka agencija Dubrovnik Luxury Weddings s bogatim iskustvom u organizaciji luksuznih vjenčanja za bogate i slavne. Vlasnica agencije Kristina Kriste kaže kako su mladenci simpatični i jednostavni ljudi te kako se s njima zapravo sve jako lako dogovoriti.  

"Mladenki je bilo važno da cijelo vjenčanje ima snažnu tradicionalnu notu. Porijeklom je iz ovog kraja i htjela je tu tradiciju predstaviti uzvanicima, a i time je pokazala koliko joj ona i osobno znači. Tako je u program uvrstila i klapu, kod prijema gostiju imamo djevojke u konavoskoj nošnji koje nude piće dobrodošlice uzvanicima, za svadbu su odabrali tradicionalni dubrovački meni…", izjavila je Kriste za Index. 

 

Svadbeno slavlje bit će upriličeno na tvrđavi Lovrjenac, sa spektakularnim pogledom na grad. Lovrjenac je čest izbor za proslavu vjenčanja, no organizacija iziskuje puno truda oko organizacije i logistike jer je tvrđava smještena na strmoj hridi do koje vodi dosta stepenica.  

"I onda gore trebate iznijeti cijelu kuhinju, razglas, rasvjetu… Znači sve, od čaše do rasvjete. Također, kod ovakvih vjenčanja gdje imate poznate i slavne osobe, potrebna je i logistika vezana uz osiguranje, transfere i slično. No, napominjem, riječ je o vrlo jednostavnim, mladim ljudima koji nisu tražili ništa komplicirano", dodaje Kriste.  

Publiku će na Lovrjencu zabavljati DJ, bit će i iznenađenja, i zapravo je sve spremno za vjenčanje koje će se dugo pamtiti. Još jedino da mladence posluži vrijeme jer je u Dubrovniku, baš kao i u ostatku Hrvatske, danas kišno i oblačno.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.