Talijanski olimpijac spavao vani na travi, snimka objavljena na Instagramu

Screenshot/Foto: Instagram/Profimedia

Olimpijsko selo je na meti kritika nakon što je zlatni olimpijac Thomas Ceccon snimljen kako spava pokraj klupe u parku. Talijanski plivač i ranije se žalio na uvjete u Olimpijskom selu te je tvrdio da su "ispod standarda", prenosi Unilad.

Žalio se na uvjete

Na fotografiji koja je snimljena vidi se da je prostro bijeli ručnik na travu ispod drveta te da sklupčan spava. Saudijski veslač Husein Alireza snimio je Ceccona i objavio snimku na svom Instagram profilu. "U selu nema klima-uređaja, vruće je, hrana je loša. Mnogi sportaši se zbog toga sele", poručio je ranije 23-godišnji talijanski plivač.

Talijanska plivačka federacija FIN morala je pojasniti da video Ceccona nije povezan s njegovim ranijim komentarima o Olimpijskom selu. Izjavili su za novinsku agenciju ANSA-u da je to bio "samo kratki san", istaknuvši da je snimka snimljena tijekom dana.

Privukao pažnju izgledom

Podsjetimo, društvene mreže preplavile su snimke Ceccona. Na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio je zlato na 100 metara leđno i postao prvi Talijan koji je došao na postolje u toj disciplini.

Svojim je izgledom privukao pažnju brojnih gledateljica diljem svijeta. Njegove fotografije proširile su se društvenim mrežama nakon što je slučajno podignuo majicu i pokazao trbušnjake tijekom ceremonije dodjele medalja prije tjedan dana. Tada se penjao na podij i podigao ruke u zrak.

Tko je sportaš koji je zaludio obožavateljice?

Thomas Ceccon je svjetski rekorder u dugoj stazi 100 metara leđno i kratkoj stazi 4×100 metara slobodno. Također je talijanski rekorder u dugoj stazi 50 metara leđno i 50 metara leptir. Svjetski je prvak 2022. na 100 metara leđno te europski prvak 2022. na 100 metara leđno i 50 metara leptir.

@mikrosmikri thank me later 🫡 #thomasceccon #olympics #swimming ♬ оригінальний звук - Mikros & Mikri

Rođen je u Thieneu (pokrajina Vicenza) 2001. godine, a sportom su se ranije bavili i njegovi roditelji. Majka mu je bila talijanska prvakinja u rolanju, a otac petobojac u vojsci. Oni su ga potaknuli da se počne baviti plivanjem.

Godine 2016. Thomasa je talijanska mlada reprezentacija prvi put pozvala na Euro Junior. Dvije godine kasnije nastupio je na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Godine 2020. oborio je talijanski rekord na 100 leđno i postao najbrži Talijan ikad. Rekord je oborio i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Popularan je i na Instagramu, gdje ga prati više od 420 tisuća ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.