Tamagotchi je opet hit

Screenshot: TikTok

Mnogi su u životu imali razne ljubimce, ali kad je riječ o digitalnim ljubimcima, gotovi svi milenijalci imali su jednog zajedničkog - Tamagotchija. Mali ljubimac bio je pravi hit koji je svojevremeno zaludio svijet. Jedno vrijeme njegova popularnost je pala, no BBC je izvijestio da je između 2022. i 2023. godine njegova prodaja naglo porasla, točnije udvostručila se. 

Ova igračka koja je zaludila svijet 1996. godine vratila se na police trgovina 2019. na oduševljenje mnogih. Proizvođač popularne igračke mislio je da će se ponovna prodaja najviše svidjeti milenijalcima zbog nostalgije, no pokazalo se da u njoj uživa i mlađa generacija. 

@tamagotchisrule198 When things don’t go as planned 💀 #tamagotchi #tamagotchis #virtualpet #digitalpet #sanrio #cinnamoroll #japanesetoys #organize #restock #fyp #foryou #viral ♬ 10 minutes BGM for light training such as yoga(845880) - kakumaru

"Iako je prodaja usmjerena na milenijalce, generacija Z je također oduševljena"

"Kad smo ponovno pokrenuli prodaju, usmjerili smo je na milenijalce, ali uzbudljivo je vidjeti da je i generacija Z prihvatila ovakvu vrstu uređaja s kojim se prije nije susrela", rekla je za BBC Priya Jadeja, voditeljica brenda Tamagotchi. 

Iako Tamagotchi izgleda isto kao prije, nove verzije imaju više mogućnosti. "Sada se možete povezati s prijateljima preko Wi-Fi-ja te preuzimati razne predmete", objasnila je Priya. 

"Lijepo je sjetiti se jednostavnijeg vremena"

BBC je razgovarao i s youtubericom Emmom, poznatijom kao Emmalution, koja često priča o Tamagotchijima na svom kanalu. 

"S obzirom na to kakav je svijet u ovom trenutku i kakav je bio u proteklih nekoliko godina, lijepo je s vremena na vrijeme samo pogledati u svog malog ljubimca, zaboraviti na sve probleme na trenutak dok ga hraniš malim zalogajem i sjetiti se mnogo jednostavnijeg i ljepšeg vremena", rekla je. 

Znaju li mladi Zagrepčani što je Tamagotchi?

Prošle godine prošetali smo Zagrebom s Tamagotchijem u ruci te pitali mlade znaju li što je to

"Djeluje mi poznato, ali to nisam vidjela od valjda sedme godine. Neka igrica", rekla je jedna djevojka. Kad smo joj rekli da je u pitanju Tamagotchi, digitalni kućni ljubimac, bila je pomalo zbunjena, a onda ga je isprobala te rekla da bi se možda danas čak i igrala s njim.

@index.hr Znaju li mladi prepoznati mnogima omiljenu igračku iz 90-ih? #retro #tamagotchi ♬ original sound - Index.hr

Jedan mladić odmah je prepoznao Tamagotchija. "Imala ga je prijateljica, ja nikad nisam. Ne znam kako se igra. Jednom sam uzeo da probam", rekao je. "Ok je, ali mislim da bi to bilo previše za mene. To bi umrlo odmah kod mene", našalio se. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.