Tereza Kesovija na 86. rođendan završila u bolnici

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tereza Kesovija 86. rođendan provodi u bolnici.

"Ja sam u bolnici. Žao mi je, nisam u stanju objašnjavati što se dogodilo. Pala sam, jako sam se udarila", rekla je kratko Tereza za Net.hr. "Tako mi je svejedno gdje sam. Danas jesam, sutra nisam. Majku nisam ni upoznala, rodila me i brzo umrla. Meni je slavljenje rođendana smiješno", dodala je.

Tereza je i lani završila u bolnici. Tada ju je počela hvatati nesvjestica, rekla je.

Nastupala u Olympiji

Rođena je 3. listopada 1938.

U 86 godina doživjela je mnogo toga, a tijekom zavidne karijere, koju je osim u Hrvatskoj gradila i u Francuskoj, upoznala je brojne slavne ličnosti, među kojima su i legende poput Elizabeth Taylor i Charlieja Chaplina. Zahvaljujući svojim nastupima obišla je cijeli svijet. Dva puta je nastupala na Euroviziji, prvi put 1966. kad je s pjesmom Bien plus fort nastupila za Monaco, dok je Jugoslaviju predstavljala s pjesmom Muzika i ti.

Francusku karijeru gradila je 60-ih i 70-godina, a vrhunac je bio njen solistički koncert u pariškoj Olympiji 1998. Tamo se vratila 19 godina kasnije, kad je 16. studenoga 2007. održala povratnički koncert.

Ostala je bez majke sa samo nekoliko dana

Od malih se nogu morala suočiti i sa životnim teškoćama, a već je kao beba stara samo nekoliko dana doživjela najveću tragediju, gubitak majke, koja je preminula od sepse. Sa šest godina doznala je da joj pomajka Jela nije biološka majka, no često je isticala je da je nju i njezinog brata Peru prihvatila kao svoju djecu.

Kad joj je bilo 36 godina, zatekao ju je još jedan tragičan gubitak. Njen brat Pero poginuo je sa samo 39 godina. Za njegovu pogibiju u prometnoj nesreći doznala je dok je snimala spot u Njemačkoj 1974. godine. Uz nju je tad bio njen drugi suprug Ronald Lopatny.

Njen prvi suprug bio je Miro Ungar, kojeg je upoznala dok je bila u Zagrebu na Akademiji i s njim je dobila sina jedinca Alana Ungara. S Mirom je bila u braku kad je upoznala Ronalda te se ubrzo razvela i ušla u novu vezu. Jednom prilikom je rekla da se u Ronalda ludo zaljubila.

"Nisam u Ronaldu vidjela vaterpolista Mladosti ni jugoslavenskog reprezentativca u 150 utakmica, diplomiranog ekonomista, poslovnog čovjeka nepogrešive intuicije i čvrstih živaca. Nisam znala da će postati moj savjetnik i menadžer u showbusinessu, umjetnički, čak i modni savjetnik. Zaljubila sam se kao šiparica, a on mi je znao uzvratiti", otkrila je u intervjuu 1987. godine.

"U meni prevladava optimizam"

U Domovinskom ratu ostala je bez doma, a nije ni trenutka razmišljala gdje će provesti ratne godine.

"Mogla sam ostati živjeti u Francuskoj, imati lijep stan, ali kad je počeo rat, ja sam se vratila u Hrvatsku jer je moja ljubav prema domovini golema. Hrvatska je moja domovina, ali ipak, malo više su moja domovina moj Dubrovnik i moje Konavle", rekla je Tereza u podcastu televizijske voditeljice Ane Radišić i dodala da je kroz život gura njezin vječni optimizam.

"U meni prevladava optimizam. Dođu trenuci tuge i nostalgije za onim boljim vremenima, međutim, nikad mi se nije dogodilo da dođem među publiku bez osmijeha. Uvijek dođem iskreno i sa željom da oni odu kući s okusom koncerta. Generalno, ja sam optimist", kazala je glazbena diva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.