Theo Evan predstavljat će Cipar na Eurosongu 2025. Nastupao je s velikim glazbenicima

Foto/Screenshot: Instagram/YouTube

Cipar je odabrao izvođača koji će predstavljati ovu državu na 69. Eurosongu, koji će se održati u Švicarskoj, točnije Baselu. Theo Evan ponosno će nositi boje Cipra, a obožavatelji ovog natjecanja još će neko vrijeme morati pričekati na njegovu pjesmu. 

Kako navodi službena stranica natjecanja, Theo je pjevač i plesač od svoje sedme godine, a tekstopisac od tinejdžerske dobi. Rođen je u Nikoziji, svoje prve dane proveo je na satovima plesa, pjevajući u svom školskom zboru i nastupajući u raznim kazališnim produkcijama i talent showovima diljem Cipra, često osvajajući nagrade i priznanja za svoj rad i trud. 

Statirao je u popularnoj seriji Euphoria

Diplomirao je na Berklee College of Musicu u Bostonu, a imao je priliku nastupati uz brojne svjetske glazbene zvijezde poput Missy Elliot, Justina Timberlakea, Johna Legenda i Pharella Williamsa.

Prvi singl The Wall izbacio je 2021., a trenutno ima nešto više od 200 tisuća pregleda. Osim toga, mnogi fanovi mogli su primijetiti Thea u popularnoj HBO-ovoj seriji Euphoria, gdje je statirao. 

Ovo je 41. put da se Cipar natječe na Eurosongu, a najbolji uspjeh imao je u Lisabonu 2018. godine kada je Eleni Foureira oduševila pjesmom Fuego, a mnogi su je te godine smatrali i najvećim favoritom.

Eurosong 2025. održat će se u Baselu

Podsjećamo, za domaćina 69. Eurosonga odabran je Basel. Odluka je donesena 30. kolovoza, a u užem izboru uz Basel bila je i Ženeva. "EBU je oduševljen što će Basel biti domaćin Eurosonga 2025. godine. Natjecanje je rođeno u Švicarskoj, u Luganu, 1956. godine, i divno ga je vratiti nakon skoro 70 godina", rekao je Martin Österdahl iz organizacije.

Basel je treći grad po broju stanovnika u Švicarskoj i drugi po veličini sa širim gradskim područjem. Osim grada domaćina, određeni su datumi održavanja Eurosonga 2025. Finale će biti 17. svibnja, a polufinala 13. i 15. svibnja.

Eurosong je u Švicarsku donio Nemo, koji je s pjesmom The Code pobijedio na ovogodišnjem Eurosongu u Švedskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.