Tijekom konvencije republikanaca skočio broj korisnika gej aplikacije na tom području

Foto: EPA / Shutterstock

Zabilježen je veliki porast u korištenju Grindra za vrijeme Republikanske nacionalne konvencije u Millwaukeeju, piše Yahoo. Na tom području je, prema pisanju američkih medija, zabilježen ogroman porast novog broja korisnika. Prvog dana konvencije, The Halfway Post na Twitteru je objavio: "Izvršni direktor gej aplikacije za upoznavanje Grindr kaže da je Republikanska nacionalna konvencija u osnovi Grindr Super Bowl."

Skok u broju korisnika

@medievalfilthcauldrons

Let me go ahead and connect these two dots here…

♬ original sound - Andrew

"Ovo je poezija", "A republikanci se čak ni ne javljaju u komentarima da ovo demantiraju", "Teško je dokazati korelaciju, ali čini se da je ona ovdje dokaz sama po sebi", "Koliko se smijem", pišu ljudi na TikToku.

Kako aplikacija funkcionira?

Grindr je LGBTQ+ verzija poznate aplikacije za upoznavanje Tinder. Ova aplikacija funkcionira tako da korisnik prvo kreira profil i na osnovu unesenih preferencija svakom korisniku budu predloženi korisnici s kojima bi mogli kliknuti. Također, koristi se lokacija svakog korisnika te se pokazuju korisnici koji su u blizini.

Republikanski stavovi

Podsjetimo, na ovoj konvenciji Donald Trump je i službeno nominiran za predsjednika Sjedinjenih Država. Republikanska stranka ima različite stavove o pravima LGBTQ+ zajednice. Tradicionalno, mnogi članovi stranke zauzimaju konzervativne stavove koji se protive istospolnim brakovima i zakonskoj zaštiti prava LGBTQ+ osoba. Unatoč tome, unutar stranke postoje i umjereniji glasovi koji zagovaraju veću inkluzivnost i prava za LGBTQ+ zajednicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.