TikTok je preplavljen memovima s dupinom. Priča je zapravo prilično bizarna

Screenshot: TikTok

AKO vam u posljednje vrijeme na TikTok feedu stalno iskaču šarene snimke dupina i nikako ne možete shvatiti o čemu se, dovraga, radi, imamo odgovor. 

Riječ je o novom viralnom trendu u kojem generacija Z na svojoj omiljenoj platformi postavlja snimke razdraganog dupina uz melodiju pjesme Symphony, hita iz 2017. koji izvode Clean Bandit i Zara Larsson.  

@mo0namv i just wanna be part of your ? #dolphin #meme #symphony #edit ♬ original sound - moon.exe

Šareni prizor i vesela pjesma trebali bi imati pozitivan efekt na raspoloženje, no generacija Z ovim memom poručuje upravo suprotno - njime se koriste kako bi poručili da su depresivni ili pak napisali nešto što djeluje kao potpuna suprotnost veselom tonu mema. 

"Depresivan sam" 

Jedan od njih je tiktoker @heiratet, koji je u snimci napisao: "Depresivan sam" i tako prikupio više od 1.2 milijuna pregleda. 

Objava je postala viralna, a zatim je nastavio dijeliti snimku dupina s različitim porukama, poput "Imam fobiju od škole", "Osjećam socijalnu anksioznost", "Volim alkohol", "Sabotiram sve u svom životu" i "Premišljam se o svemu". 

"Prodala bih te za jedno pivo" 

Memovi s dupinom preplavili su TikTok, a brojni tiktokeri pridružili se se trendu i počeli se sprdati. 

"Mrzim matematiku", "Dečko me vara već dvije godine", "Prodala bih te za jedno pivo","Želim da moj dečko zatrudni" i "Upravo sam se pos*ao" neki su od memova koji skupljaju stotine tisuća pregleda. 

@letiti_off.lmao

I JUST WANNA BE PART OF YOUR SYMPHONYYY

♬ Symphony (feat. Zara Larsson) - Clean Bandit
@tanzellcoree 😴 #dolphin #symphony #beer #meme #foryou #foryoupage #real #relatable #sigma #alpha ♬ Symphony - Clean Bandit,Zara Larsson
@droopl Felt like I was in labour's but we good👍👍 #dolphin #symphony #meme #edit #droopl ♬ original sound - 𝗗𝗿𝗼𝗼𝗽𝗹✝️

Inače, slika dupina zove se "Uživaj u suncu" i djelo je američkog slikara Christiana Riesea Lassena, a viralni mem privukao je i pozornost pop pjevačice Zare Larsson, koja pjeva pjesmu Symphony. 

Pjevačica se pridružila sprdnji 

Pjevačica se pridružila šali i objavila mem u kojem je napisala "Koji ku*ac se događa?", a video je prikupio više od 67 milijuna pregleda. 

Osim toga, na jednom od svojih koncerata koristila je sličnu grafiku dupina dok je izvodila hit pjesmu, a snimka je pregledana čak 47.8 milijuna puta i prikupila je brojne komentare. 

@zaralarsson Replying to @Alberto Guti ♬ Symphony (feat. Zara Larsson) - Clean Bandit

"Zara Larsson vratit će se na velika vrata ako ispravno zajaše ovaj val, srušit će internet", "Molim te, neka dupin bude na omotu novog albuma" i "Nadam se da shvaćate koliko je ovo cool", neki su od komentara. 

Zahvaljujući viralnom memu, pjesma Symphony zasjela je na prvo mjesto TikTok Billboard Top 50 ljestvice od 31. kolovoza - i to sedam godina nakon što je pjesma objavljena. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.