Tiktoker koji je posjetio 190 zemalja: "Ovo su najopasnija mjesta, vidio sam svašta"

Foto: Instagram

TikToker Luca Pferdmenges, kojeg na društvenoj mreži prati 2.9 milijuna ljudi, posjetio je 190 zemalja. Pritom, naravno, nije izbjegavao opasne lokacije. U nedavnom razgovoru za Daily Mail nabrojao je najopasnija mjesta koja je posjetio i prisjetio se nekih trenutaka od kojih mu se, kaže, diže kosa na glavi. Kaže da je stvarno vidio svašta.

Afganistan, Papua Nova Gvineja, Somalija, Jemen (gdje možete iznajmiti oružje na jedan dan), Čad, Sirija, Srednjoafrička Republika i Haiti - ovo su, kaže Luca, najopasnija mjesta koja je posjetio. "Na mjesta poput Haitija, gdje lokalno stanovništvo toliko pati, je čudno putovati. Međutim, dok pokušavam posjetiti svaku zemlju na planeti, ne mogu izbjeći ovakve. Često budu fascinantne", ispričao je tiktoker.

@thegermantravelguy Is THIS the most dangerous city in Africa?!😳🇦🇴 #travel #luanda #angola #africa #traveltiktok #adventure #fypシ ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

"Primjerice, na Haitiju sam napravio nekoliko intervjua s lokalcima. Bilo je srcedrapajuće. Pričali su mi kako nemaju pristup pitkoj vodi, stalno se brinu jer nemaju dovoljno hrane, a struje uglavnom nema. Postoje i predgrađa u koja automobili ne ulaze. Tamo biste bili opljačkani, vaša sigurnost bila bi ugrožena", dodao je. Luca je po najrizičnijim mjestima hodao uz lokalnog vodiča. "Uvijek vam se nešto može dogoditi, ali uz pouzdanog vodiča je rizik manji", rekao je.

U Afganistanu čuo pucnjeve

Luca je posjetio Afganistan šest mjeseci prije nego što su talibani preuzeli vlast 2021. godine kako bi učio djecu žonglirati u sklopu cirkuske škole.

"Bio je to riskantan pothvat. U školi sam morao biti navečer jer bi stvari postale preopasne. Jedne noći smo čuli pucnjeve. Treneri cirkuske škole potvrdili su da je došlo do pucnjave na ulici u kojoj smo se nalazili. Rečeno nam je da šutimo dok sve ne prođe. Vrlo brzo je završilo, ali događaj je ostavio traga. Zastrašujuće je čuti pucnjeve tako blizu sebe", prisjetio se.

"Dva dana kasnije htio sam posjetiti tamošnji park. Međutim, to se moralo otkazati jer je isti park bio bombardiran", dodao je.

Papua Nova Gvineja

I Papua Nova Gvineja ima posebnu priču. Tamo je Luci u pomoć priskočila policija jer je zalutao u opasno susjedstvo. 

"Ja sam Nijemac, volim hodati posvuda. Ali kad sam se spremao ući u opasnu četvrt, policijski džip mi je prišao i policajac mi je rekao: 'Ne možete ići tamo, molim vas, uđite u automobil.' Odlučio sam mu vjerovati. Vozili smo se kroz predgrađe kroz koje sam namjeravao proći i pet minuta nakon što me je pokupio. Vidio sam pljačku automobila. Gangsteri su zaustavljali automobile i tražili novac, telefone ili čak sam automobil", ispričao je.

@thegermantravelguy The most dangerous city in the world at the moment🇵🇬😳 #travel #adventure #traveltiktok #papuanewguinea #fypシ ♬ original sound - Luca Pferdmenges

"Tamo je to svakodnevica. Za mene je to bilo zastrašujuće iskustvo", dodao je.

Francuska Gvajana

Luca se naposljetku prisjetio i svog boravka u Francuskoj Gvajani. 

"Bila je nedjelja, a za mnom je trčao neki mišićav tip. Nosio sam teški ruksak sa svim svojim stvarima. Počeo je vrištati na mene i čvrsto me uhvatio za vrat. Tražio me da mu dan dva eura. Odmah bih mu dao dva eura, samo što nisam imao kod sebe nikakav novac. Bio je bijesan. Zatim je na ulicu izašao vlasnik jednog kafića. Uspio sam se nekako osloboditi i otrčati prema tom kafiću. Vlasnikova obitelj me štitila dok napadač nije pobjegao. Bio sam u šoku", ispričao je.

>>Tiktoker koji je posjetio sve države Europe otkrio na kojem mjestu mu je Hrvatska

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.