Tiktoker koji je posjetio sve države Europe otkrio na kojem mjestu mu je Hrvatska

Screenshot: TikTok

NJEMAČKI tiktoker i youtuber Luca Pferdmenges posjetio je čak 190 zemalja te istražio sve zemlje Europe, a svoje dojmove s putovanja dijeli s gotovo 3 milijuna pratitelja na TikToku. 22-godišnji žongler i zaljubljenik u putovanja u nedavnom je razgovoru za Daily Mail otkrio pet najboljih i najgorih država za posjete u Europi, a na listu najboljih uvrstio je Hrvatsku. 

U Hrvatskoj su mu se posebno svidjele plaže 

"Moji favoriti su Portugal, Cipar, Španjolska, Austrija i Hrvatska. Sve su to poznate destinacije i mislim da su poznate s razlogom. Puno su mi draža topla mjesta od hladnih pa preferiram biti na jugu Europe. Mediteranske države imaju po meni najbolje vremenske uvjete. Obožavam i mediteransku kuhinju, puno maslinovog ulja, svježe povrće...", ispričao je. 

@thegermantravelguy THIS is my FAVOURITE CITY in Europe🌍😍 #travel #countries #everycountry #europe #traveltiktok #fypシ ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

U Hrvatskoj su mu se posebno svidjele plaže, a istaknuo je da mu je Lisabon najdraži grad. 

"Skriveni dragulji Europe"

"Ima i nekoliko skrivenih dragulja osim ovih pet država koje sam istaknuo. Crnogorska obala je predivna, jezero Ohrid u Sj. Makedoniji je fantastično, kad šetate Skopljem, kao da šetate muzejem... Slovenija ima sjajne planine i jeftinija je alternativa Švicarskoj ili Austriji", kaže. 

@thegermantravelguy I travelled to the Spice Island of Grenada🇬🇩✈️ #travel #bucketlist #traveltiktoks #worldtraveling #placestotravel #fylシ ♬ Rush - Ayra Starr

Za putnike s ograničenim budžetom preporučio je Albaniju, Kosovo i Srbiju, ali i savjetovao svima da posjete Sarajevo te zatim otkrio svoju listu najgorih zemalja. 

San Marino, Belgija, Bjelorusija... 

"San Marino svakako. Pogled je sjajan, arhitektura je impresivna... Ali nemate tu što raditi. Sve možete vidjeti u par sati. Belgija je za mene previše siva i prehladna zimi, Bjelorusija je previše izolirana, Lihtenštajn je izoliran i skup... Super je za posjet ako si možete priuštiti. I peta bi bila Finska. Tamo vas kratka taksi vožnja može stajati 30 eura!" rekao je i dodao da su zemlje Skandinavije predivne, ali preskupe za njega. 

@thegermantravelguy Travelling to EVERY country in the world🌎 CAN be fun sometimes🤣 #travel #traveltiktok #funny #mission #everycountry #fypシ ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

"Ako vam je budžet ograničen, izbjegnite Finsku, Island, Dansku, Norvešku i Švicarsku", poručio je te za kraj naveo da je u Velikoj Britaniji najgora klima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.