Tiktokeri ignorirali upozorenja i snimali videe o uraganu Miltonu, jedan je jeziv

Screenshot: TikTok

MILIJUNI stanovnika Floride napustili su svoje domove nakon upozorenja vlade na dolazak oluje stoljeća, uragana Miltona koji je u noćnim satima poharao Floridu. 

Uoči dolaska oluje, meteorolozi su najavili da bi uragan Milton mogao na mjestu udara u kopno privremeno podići razinu mora do pet metara, a gradonačelnica Tampe Jane Castor stanovnicima je poslala upozorenje. "Ako ste u prizemnoj kući i ako se more stvarno podigne 5 metara, to znači da voda dolazi odmah, nemate kamo. Taj dom u kojem se nalazite na kraju će biti lijes", izjavila je u utorak navečer. 

Prilika za slavu 

No, unatoč upozorenjima vlade, neki su odlučili ostati, a pojedini influenceri i tiktokeri nanjušili su priliku za privlačenje pozornosti na društvenim mrežama. Jedna od njih je influencerica Caroline Calloway, koja je na Instagramu objavila da će oluju dočekati kod kuće te da je "malo zabrinuta" jer "živi na plaži". 

Nakon što je postala viralna na X-u se obratila pratiteljima i potaknula ih da kupe njezinu drugu knjigu. "Izaći će uskoro ako preživim", poručila je. 

No Caroline nije jedina. Tiktokerica @kricketfelt, koja je isključila komentare na snimku, u videu je objasnila da ne izlazi iz svoje kuće jer je kuću gradio njezin suprug te da je "izrađena od čvrstog betona". 

@kricketfelt Why people hate me so bad!! #hurricanemilton #fypシ゚viral #florida ♬ original sound - Kricketfelt

Jeziva ponuda 

Međutim, najjeziviji video objavio je streamer Adin Ross, koji je ponudio 30.000 dolara onome tko je spreman streamati uragan Milton. U livestreamu na Kicku povećao je iznos na 75.000 dolara u slučaju da se osoba ozbiljno ozlijedi dok streama uragan i tako izazvao burne reakcije.

@thestreamingplug Adin Ross is paying people 70k to go to Florida and try to survive the hurricane 😳 #adinross #adinrossclips #fyp #viral #adin ♬ TRANSGENDER (PEARL WHITE VIP) - PEARL WHITE

Podsjetimo, nacionalna meteorološka služba SAD-a izdala je najvišu razinu upozorenja na poplave unutar područja koje je poharao uragan. Oko 3.25 milijuna ljudi ostalo je bez struje, a brojne zračne luke na Floridi zatvorene su za komercijalne letove. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.