Tim Burton dobio zvijezdu na Stazi slavnih, pojavile se i holivudske face

Foto: EPA

Tim Burton u utorak je dobio zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih u Los Angelesu. Slavni redatelj dobio je zvijezdu kao priznanje za rad na brojnim filmskim hitovima, poput Bubimira, Edwarda Škarorukog, Mrtve nevjeste i Sanjive doline. 

Na svečanoj ceremoniji pojavila se i njegova partnerica Monica Bellucci, a kao gosti govornici sudjelovali su Winona Ryder i Michael Keaton, zvijezde filma Bubimir. 

Obraćajući se publici, Tim se prisjetio kako je kao dijete sam putovao iz rodnog grada Burbanka u Hollywood. "Bio sam dovoljno mlad da mislim da su te stvari zapravo nadgrobni spomenici kad sam prvi put došao ovamo", započeo je pokazujući prema zvijezdama na Stazi slavnih. 

"Zatim sam shvatio da John Wayne nije pokopan pored tih ljudi", dodao je pa objasnio kako je za njega velika čast što je dobio zvijezdu. 

Keaton i Ryder održali govore

Ryder je u svom govoru objasnila da Burtona krasi "lijepo i jedinstveno razumijevanje ljudskog srca". 

"Raditi s Timom je kao da ste pozvani da lutate njegovim srcem i maštom. To je vrhunska katedrala i jedno od mojih najdražih i najsvetijih mjesta na kojima sam bila i vječno sam zahvalna na vremenu koje sam tamo provela", izjavila je glumica, dok se Keaton osvrnuo na njihovu suradnju u filmu Batman iz 1989. godine. 

"Pruži mi scenarij i kaže: 'Molim te, pročitaj ovo i reci mi što misliš", prisjetio se i dodao: "Ovo je nakon Bubimira. Nakon te izvedbe. Nakon takve vrste filma. On kaže studiju: 'Želim tog tipa.' (...) Što je taj film iznjedrio... Puno ljudi zarađuje mnogo novca filmovima o superherojima zbog njegovog izbora i njegove vizije o tome što bi ti filmovi mogli biti jer je on sve promijenio." 

Podsjetimo, Burtonov nastavak filma Bubimir prikazuje se u kinima od petka, 6. kolovoza, a u njemu uz Ryder i Keatona glumi zvijezda serije Wednesday Jenna Ortega. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.