Timberlake priznao da je vozio pijan, sudac mu odredio kaznu

Foto: Profimedia

Justin Timberlake priznao je krivnju za vožnju pod utjecajem alkohola i nagodio se s tužiteljima iz okruga Suffolk u New Yorku u vezi s incidentom koji se dogodio ranije ove godine, piše CNN.

Društveno koristan rad i objava o sigurnosti

Sudac Carl Irace izrekao je Timberlakeu kaznu od 25 do 40 sati društveno korisnog rada uz obvezu da pop zvijezda objavi poruku o javnoj sigurnosti. Osim toga, Timberlakeu je određena novčana kazna od 500 dolara.

Društveno koristan rad može obavljati u neprofitnoj organizaciji po vlastitom izboru, a mora ga dovršiti u roku od godinu dana. Kada ga je sudac upitao prihvaća li ove uvjete, Timberlake je odgovorio: "Bit će mi čast."

Timberlake na sudu nije odgovarao na novinarska pitanja.

U kolovozu rekao da nije kriv

Tijekom posljednjeg saslušanja u kolovozu Timberlake je rekao da nije kriv za vožnju u pijanom stanju, što je prekršaj koji ga je u slučaju osude mogao koštati godine dana zatvora i novčane kazne do 2500 dolara.

Prema Državnom odjelu za motorna vozila u New Yorku, razina alkohola u krvi iznad 0.5 promila predstavlja "pravni dokaz da ste onesposobljeni", dok je razina od 0.8 ili viša "dokaz opijenosti".

Pjevač (43) je zaustavljen 18. lipnja u gradu Sag Harboru, oko 160 kilometara istočno od New Yorka, nakon što je policija primijetila da se njegov BMW nije zaustavio na znaku stop i da nije bio unutar prometne trake. Policajac koji je zaustavio pjevača rekao je da nije bio u stanju voziti.

"Oči su mu bile krvave i staklene, iz daha mu se širio jak miris alkohola, nije se mogao usredotočiti, usporeno je govorio, nesigurno hodao i loše je prošao sve standardne testove za provjeru trijeznosti", stoji u policijskom izvješću. Inače, policajac koji je uhitio Justina Timberlakea zbog vožnje pod utjecajem alkohola u Hamptonsu bio je toliko mlad da nije prepoznao superzvijezdu.

Pjevač je rekao policajcu da će mu "ovo upropastiti turneju", na što je policajac odgovorio: "Kakvu turneju?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.