Tip koji je pjevao u Dalekoj obali prije raspada: "Zlostavljali su me i napadali"

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Osim što postoje dva Prljava kazališta, dvije Crvene jabuke, trenutno postoje i dvije Daleke obale. Jednu čine Jakša Jordes (pjevao u bendu četiri godine, prije raspada) i Boris Hrepić Hrepa (basist i suosnivač originalnog benda). Drugu čine originalni članovi Jadran Vušković, Zoran Ukić i Dean Dvornik kao pjevač.

A koji su bili razlozi raspada benda u prosincu 2023. godine? "Ja nemam odgovor na to pitanje. To trebaš pitati ljude koji su izašli iz benda!" rekao je za IN Magazin Zoran Ukić. "Dragi gospodin Ukić, on kaže da ne zna zašto smo se raspali. Ovako, zlostavljanje i fizičko napadanje ne dolazi u obzir. A Hrepa je dobar čovjek, oni čak njega negiraju. Ali neka sviraju, daleka im kuća'', odgovorio mu je na to Jakša.

"Ja sam bio fizički napadnut"

"Rečeno je kao da sam otišao bezveze vanka. Itekako postoji x razloga. Nisam ja otišao, ja sam se maka. Mi nismo otišli iz benda, mi smo se makli od problema. Dejan je mene zvao 'Oš svirat s nama, idemo svirat. Šta te nije zvao Zoki?' Zvao me Dean Dvornik. Ja kažem nema šanse, ja s Ukićem ne želim više svirati", dodao je Hrepa.

"Ja sam bio fizički napadnut. O čemu pričamo? Psihički su bili napadnuti svi koji su radili s nama", dodao je na to Jakša. 

"Kad sam ja počeo svirati u onoj Obali prošloj, gdje sam bio zlostavljan, ja sam mislio da bi Miro trebao s nama svirati i to nije uspjelo i sad kad smo krenuli Hrepa i ja, sjetio sam se Mira. Igor nam se priključio nedavno, ali on također ima dodirnih točaka sa splitskim zvukom. On je s Dinom Dvornikom svira skoro 10 godina... On je isto oštećen! Onda je ovo naše lječilište u rupi. Tu se liječimo glazbom, pjesmama. I publika nas liječi, tako da uživamo", nastavio je.

"Sviramo unplugged. Ja mislim da mi sviramo najbolji unplugged trenutno u Hrvata. To su akustični instrumenti, i aranžman je drugačiji. Dosta pjesama je vraćeno na početak, na početku kad je Ban donio te pjesme, kad sam ja to čuo, svirali smo akustične gitare. To su pjesme za uz more, za plaže, za ekskurzije, tako taj akustičan i zvuk njegujemo", dodao je.

"Nitko njima ne uzima pravo da to negdje ime imaju, zaslužili su ga svojim radom, ali ne da se zovu samo Daleka obala. Ljudi ne znaju koja Daleka obala svira i mi smo Daleka obala Jakše i Hrepe, a oni, bilo bi najbolje da se nazovu nekako drugačije. Daleka obala Zokija, Ukićeva Daleka Obala ili Jadrana i Ukića", tvrdi Jordes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.