Tisuće (mladih) Hrvata koriste Tinder - neki spojevi završili brakom, neki debaklom

Foto: Profimedia

TISUĆE mladih Hrvata koriste Tinder, popularnu aplikaciju za upoznavanje i druženje o kojoj je danas brujala cijela Hrvatska. Ako ste pomislili da takvu aplikaciju koriste samo čudaci i starije osobe željne društva - varate se. Tinder je popularan u cijelom svijetu, a prema najnovijim podacima najviše ga koriste mladi ljudi. Čak 35% korisnika je u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, a 20% ekipe s Tindera ima od 25 do 34 godine.

Tinder spaja parove prema njihovim interesima, geografskoj lokaciji i dobi koju žele. Swipeom na desno korisnik označava da mu se neki profil sviđa, a na lijevo da mu se ne sviđa. Kad se dvoje korisnika međusobno swipea na desno, dogodi se match i dobiju mogućnost dopisivanja. I onda kreće njihova komunikacija za koju mnogi tvrde da zna završiti ozbiljnim vezama i brakovima.

Tinder ima 75 milijuna korisnika, od čega su 78.1% muškarci, a 21.9% žene. 30% njegovih korisnika je u braku. Tinder je u svojoj povijesti registrirao preko 60 milijardi matcheva. Svaki dan na Tinderu se registrira više od 1.6 milijardi swipeova lijevo i desno, a u aplikaciji se svaki dan napravi više od 30 milijuna matcheva. 

Aplikacija ima preko 6.03 milijuna plaćenih pretplatnika i zaradila je 1.2 milijarde dolara u pandemijskoj 2020. godini.

Što ljudi traže na Tinderu?

22.22 posto korisnika Tindera u jednoj anketi reklo je da na aplikaciji traže nekog za spoj, 4.16 posto ih je reklo da traže vezu, a njih čak 44.44 posto je reklo da je koriste da bi podigli samopouzdanje, a 9.16 posto je odgovorilo da koristite aplikaciju iz drugih razloga.

Prošle godine su mladi Hrvati na Redditu podijelili svoja iskustva s Tinderom i sličnim aplikacijama za upoznavanje koja su završila u medijima.

"Razmišljam o tome da napravim Tinder ili ne pa me zanima kakva su vaša iskustva. Čini mi se kao da Tinder i nema baš smisla u malom gradu poput Rijeke gdje se manje više svi poznaju (ako ne direktno onda sigurno preko nekoga)", napisala je osoba koja je započela temu na toj društvenoj mreži, a drugi su brzo počeli dijeliti svoja iskustva.

"Ja sam upoznao curu na sličnoj aplikaciji (Badoo). Skupa smo već preko godinu i pol. Dobro je to za upoznavanje, ali treba imati i volju i strpljenja jer jednostavno jako puno cura ti neće kliknut. Meni je taj način upoznavanja dobro došao jer općenito imam problema s time da napravim prvi korak tj. da iniciram upoznavanje u bilo kojoj situaciji, a znam i donekle dobro komunicirati u pisanom obliku i pokazati pozitivne strane karaktera", napisao je jedan reditaš.

No, bilo je i onih s ne tako lijepim iskustvima. Ovo su samo neke od tvrdnji Hrvata na Redditu...

"Frend se nedavno išao naći s nekom ženskom s Tndera, uglavnom ona je prva stupila u kontakt s njim i nakon kraćeg dogovaranja ona njega pozove kod sebe u stan, on se lijepo sredi, stavi 2000 kn u novčanik da se nađe i da pokaže kako je on baja, dođe pred stan u jednom zagrebačkom naselju, pozvoni na njeno prezime kad ono izletava lik iz ulaza s nožem i na njega, napadne ga da je došao karat njegovu curu i da sve pare odma da... Ostatak neću pričati. Izvucite pouku iz ovoga, ako je predobro da bi bilo istinito onda sigurno ne bu dobro završilo."

"Ja se isto neki dan matcham s nekom ženskom. Imala je neki glupi, nepismeni opis, al ja joj se svejedno javim i ona naravno ništa ne odgovori. Dan kasnije, ja sam već mislio da ta neće uopće odgovarati, no ona meni pošalje: 'Bok!' Ja isto 'Bok', odgovorim i prva njezina iduća poruka glasi: 'Ajme, netko mi je ukrao novčanik na moj 33 rođendan!' Ja ju pokušam utješiti a ona mi pošalje broj svojeg mobitela i dramatično napiše: 'Odmah mi se javi na taj broj!' Ja joj pošaljem poruku na WhatsApp, ona neće to, inzistira da ju odmah nazovem na broj koji mi je dala. Odgovorih joj da ju neću nazvati jer ju preslabo znam, možda je prevara, (iako sam preko Wappa vidio da je broj stvaran, ali nisam htio trošiti pare da joj glumim psihijatra) i dam joj svoj broj da ona mene nazove. Ona se naravno uvrijedi jer ju nisam nazvao i unmatcha me. Nisam se puno iznenadio jer ipak je to Tinder."

"Znam curu koja je preko Badooa išla jesti po gradu i tako, ako joj se je*alo i svidio joj se dečko onda se je*ala. Tako mi je rekla."

"Jednom sam se našla s likom s Badooa. Trajao je dvi minute. Obrisala san aplikaciju. 2/10."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.