Tko ima prednost na ovom raskrižju? Zbog videa je nastala rasprava među Hrvatima

Screenshot: Prometne zgode i nezgode/Facebook

Prije nekoliko dana na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode objavljena je snimka situacije s jednog raskrižja u Zagrebu koja je izazvala veliku raspravu u komentarima. 

"Snimatelja zanima tko ovdje ima prednost: on ili ovaj s desne strane?" piše u opisu snimke.

Tko ima prednost?

Snimatelja zanima tko ovdje ima prednost: on ili ovaj s desne strane? Znak kojeg ima vozilo s desne strane je u komentaru.

Objavljuje Prometne zgode i nezgode u Utorak, 10. rujna 2024.

Naime, snimatelj nailazi na raskrižje prije kojeg stoji znak da se on nalazi na glavnoj cesti, a ide ravno na sporednu. Ovo je znak na koji nailazi snimatelj:

S njegove desne strane nailazi vozač sivog automobila koji je također na glavnoj cesti, a skreće na sporednu. Ovo je znak na koji nailazi vozač sivog automobila:

Zbog pitanja snimatelja, odnosno vozača, nastala je rasprava u komentarima ispod videa.

"Snimatelj neka se javi u najbližu policijsku postaju i neka preda vozačku", "Budući da se oba nalaze na glavnoj cesti kako im obojici znak pokazuje, prednost ima vozilo s najkraćim putem skretanja", "Nek' snimatelj ode u autoškolu", "Ako oboje imaju isti znak (a trebali bi imati), pravilo desne strane je na snazi", "Snimatelj se osramotio", "Neka snimatelj zamisli da vozač koji mu dolazi s desne strane, umjesto da skreće na sporednu cestu, nastavlja kretanje glavnom cestom. Bi li ga u tom slučaju propustio?", neki su od komentara.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.