Tko je Šimun iz serije Sjene prošlosti? Školovao se u Americi, a živi u Rijeci

Foto: Press

Početkom rujna na RTL-u je s emitiranjem krenula nova domaća serija Sjene prošlosti. O ovoj temi puno je komentara po društvenim mrežama i forumima, a mnogima je pažnju privukao Šimun, Martin (Jelena Perčin) muž, za kojeg mnogi smatraju da ima odličnu kemiju s Olgom (Marina Fernandez).

>> Tko je Marina Fernandez iz Sjena prošlosti? (Psst, nećemo nikom reći da to gledate)

Šimuna glumi 44-godišnji Jasmin Mekić, bosanskohercegovački kazališni, filmski i televizijski glumac koji živi i radi u Hrvatskoj. Srednju školu završio je u New Jerseyju u SAD-u, a potom je u Tuzli završio Akademiju dramskih umjetnosti. 

Na California State University Long Beach u Kaliforniji stručno se usavršavao iz područja glume za film i TV. Stalni je član HNK Ivana pl. Zajca od listopada 2008. godine. Godine 2017. promoviran je u prvaka Drame.

Osim u RTL-ovoj novoj seriji, Jasmina su gledatelji mogli gledati u serijama Gora, Nestali, Ko te šiša, Kud puklo da puklo, Zora dubrovačka, Larin izbor...  

O čemu su Sjene prošlosti?

Ako još uvijek niste bacili oko na seriju (ili se pravite da niste) uputit ćemo vas u radnju. Serija prati živote četiri žene: Marte, Paule, Ane i Olge, koje su u srednjoj školi bile bliske prijateljice. Marta (Jelena Perčin) je kraljica kvarta, moćna i manipulativna. Napravit će sve što može da dobije ono što želi. I dalje se druži s Anom (Ana Maras Harmander) i Paulom (Dajana Čuljak), ali ih iskorištava.

Paula se trudi biti Martina kopija i uživa u tračevima i tuđoj nesreći, ali je emotivna. Anu svi pomalo podcjenjuju, ali je zapravo inteligentna. Olga (Marina Fernandez) je, pak, empatična i emotivna žena te uspješna ginekologinja. Međutim u sebi već gotovo 20 godina nosi bol i ljutnju zbog nepravde koju su joj nanijele osobe za koje je mislila da su joj prijateljice.

Naime, njihovo prijateljstvo raspalo se kada tri djevojke, predvođene Martom, smisle laž o Olgi, što je dovelo do javnog osramoćenja i izbacivanja Olge i njihovog učitelja književnosti Eduarda iz škole. Olga nije uspjela dokazati svoju nevinost i morala je napustiti predgrađe Zagreba.

Dvadeset godina kasnije, putovi bivših prijateljica ponovno se isprepliću. Olga se suočava sa starim prijateljicama i budi se želja za osvetom, što pokreće niz neočekivanih događaja, uključujući i ubojstva.

>> Znamo da ste se navukli na Sjene prošlosti. Što mislite, tko je žrtva?

Glavne uloge u seriji imaju Marina Fernandez, Jelena Perčin, Dajana Čuljak i Ana Maras Harmander. Serija je rađena po turskoj seriji Osveta u štiklama (Ufak Tefek Cinayetler), koja se prikazivala u Hrvatskoj od 2018. do 2020. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.