Tko je supruga Rafaela Nadala? Zajedno su 19 godina, a o njoj se malo zna

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI tenisač Rafael Nadal (38) objavio je kraj teniske karijere. Iako je on jedan od najpoznatijih i najuspješnijih svjetskih tenisača, malo se zna o njegovoj supruzi Mery Perello, s kojom ima dvogodišnjeg sina koji nosi očevo ime - Rafael.

Par je u vezi bio 14 godina prije nego što su se vjenčali u listopadu 2019., a o svojoj romansi ostali su relativno tihi. U lipnju 2022. Nadal je tijekom konferencije za novinare potvrdio da on i Perelló očekuju svoje prvo dijete. Teniska zvijezda također je objasnila novinarima zašto izbjegava razgovarati o svom privatnom životu. "Već sam dovoljno izložen u svom profesionalnom životu", rekao je.

Dolazi iz Nadalovog rodnog grada

Kao i njezin suprug, Perelló je iz Mallorce, najvećeg otoka Balearskih otoka u Španjolskoj. Prema njezinom LinkedIn profilu, pohađala je Sveučilište Balearskih otoka od 2006. do 2010. godine te je stekla diplomu iz poslovnog menadžmenta. Perelló je kasnije pohađala ESADE, prestižnu školu u Barceloni, na poslijediplomskim studijima.

Zaruke u Italiji

Nakon 14 godina veze, Perelló se zaručila za Nadala na romantičnom odmoru u Rimu.

Perelló je udala za Nadala u listopadu 2019. u njihovom rodnom gradu na Mallorci. Nosila je haljinu s dugim rukavima dizajnerice Rosa Clara iz Barcelone, koja je bila predstavljena na društvenim mrežama dizajnerice.

"Postat ću otac"

"Ako sve bude u redu, postat ću otac," podijelio je Nadal s novinarima na konferenciji za novinare na Mallorci 2022. godine. "Ne znam što će se promijeniti u mom životu jer nemam iskustva, ali ne mislim da će to promijeniti moj profesionalni život", nastavio je.

Perelló nije javno govorila o svojoj trudnoći. Teniski prvak ranije je otvoreno govorio za Hello! o svojoj želji da ima djecu: "Očito, imam namjeru osnovati obitelj. Volim djecu i želio bih da moja djeca rade ono što vole."

Par je 8. listopada 2022. dočekao svoje prvo dijete. Perelló je rodila dječaka na Mallorci. Rođenje je uslijedilo samo dva tjedna nakon Nadalovog emotivnog posljednjeg meča s dugogodišnjim prijateljem i rivalom Rogerom Federerom.

Radi u Nadalovoj fondaciji

Perelló radi za Rafa Nadal fondaciju od travnja 2012. godine. Prvotno je započela kao projekt menadžer, a zatim je napredovala do pozicije izvršne direktorice u studenom 2019. godine. Također je tajnica u upravnom odboru.

Fondacija je aktivna u Španjolskoj i Indiji kako bi pomogla djeci doživjeti "transformativnu moć sporta i obrazovanja".  Dobrotvornu udrugu pokrenuli su Nadal i njegova majka još 2008. godine.

Prisustvovala Nadalovim mečevima

Perelló je više puta fotografirana kako podržava svog supruga na nekoliko teniskih mečeva širom svijeta. Međutim, tijekom intervjua za The Telegraph 2011. godine, Perelló je govorila o tome zašto često bira ostati doma dok Nadal putuje na svoja natjecanja.

"On treba svoj prostor kada se natječe, a sama pomisao da se vrtim oko njega i prilagođavam mu se cijeli dan me umara", rekla je. "To bi me gušilo. A onda bi se on morao brinuti o meni. Ne. Ako bih ga pratila svuda, mislim da postoji rizik da bismo prestali biti u dobrim odnosima", dodala je.

2020. napravila je svoj treći javni nastup na Australian Openu, gdje je Nadal osvojio naslov u pojedinačnoj muškoj konkurenciji nakon petosatnog meča koji je sportaš nazvao "jednim od najemotivnijih mečeva svoje teniske karijere." Također je gledala kako Nadal pobjeđuje Taylora Fritza u četvrtfinalu Wimbledona u srpnju 2022.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.