Tko je tužiteljica braće Menendez? U novom dokumentarcu zaprijetila njihovim fanovima

Screenshot/Foto: Youtube/Netflix/Profimedia

Dokumentarni film o braći Menendez premijerno je prikazan na Netflixu samo nekoliko tjedana nakon što je emitirana popularna serija Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story. S obzirom na to da je slučaj Lylea i Erika Menendeza ponovno u centru pažnje, braći je zakazano novo suđenje, koje će se održati krajem 2024. godine.

"Vaša uvjerenja nisu činjenice"

Nakon što su gledatelji pogledali novi dokumentarac, mnogi se pitaju tko je tužiteljica Pamela Bozanich.

Pamela se u dokumentarcu osvrnula i na novu generaciju i pokret za oslobađanje Lylea i Erika iz zatvora. "Jedini razlog zbog kojeg radimo ovu posebnu emisiju je TikTok pokret za oslobađanje braće Menendez", izjavila je Pamela. "Vaša uvjerenja nisu činjenice, to su samo uvjerenja. I usput, svi vi TikTok ljudi, ja sam naoružana. Imamo oružje po cijeloj kući, pa se ne petljajte sa mnom," dodala je, prenosi Hollywood Life.

Tko je Pamela Bozanich?

Pamela Bozanich bila je zamjenica okružnog tužitelja u okrugu Los Angeles. Bila je tužiteljica protiv Lylea i Erika tijekom njihova suđenja za ubojstvo 1993. godine. U dokumentarcu The Menendez Brothers Pamela se prisjetila ogromne medijske pozornosti koju je slučaj dobio.

"Na dan kad smo održali uvodne izjave, ulazila sam u sudnicu, a ljudi su me snimali. Pomislila sam: 'U što sam se to uvalila?'" rekla je. "Otišla sam u kupaonicu i povraćala. To je jedini put da sam ikad povraćala tijekom ili prije suđenja. Biti u medijima bila je noćna mora. To se ne mora raditi u normalnom suđenju za ubojstvo", dodala je.

Tko je branio braću Menendez?

Braću Menendez zastupala je odvjetnica Leslie Abramson.

O trenutnom životu Leslie Abramson ne zna se mnogo. Više se ne bavi pravom i godinama nije viđena u javnosti. Glumica Ari Graynor, koja je glumila Leslie u seriji Monsters, izjavila je za Variety u listopadu 2024. da se Leslie povukla nakon suđenja braći Menendez.

Suđenje i medijska popraćenost

Suđenje braći Menendez počelo je 1993. godine i bilo je jedno od prvih velikih slučajeva koji su prenošeni na televiziji, čime je pokrenut val interesa javnosti. Ključni dio obrane braće bio je da su roditelje ubili u samoobrani tvrdeći da ih je otac cijelo djetinjstvo seksualno zlostavljao, dok im je majka bila emocionalno nestabilna i neodgovorna. Braća su tvrdila da su ubojstva počinila iz straha za vlastite živote, uvjerena da će ih roditelji ubiti kako bi prikrili zlostavljanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.