Tko je uopće Baby Lasagna?

Foto: Instagram

HRVATSKA je dobila 29. predstavnika na Eurosongu. 29-godišnji Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, sa skladbom Rim Tim Tagi Dim predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj u svibnju ove godine. 

Iako njegova glazbena karijera traje već 13 godina, veći dio hrvatske javnosti za njega je čuo zbog Dore budući da je upao kao rezerva, a odmah po objave pjesama postao najveći favorit.

Marko Purišić je pjevač, gitarist, autor i glazbeni producent. Pjesmu Rim Tim Tagi Dim sam je napisao i smiksao.

Na Dori je već sudjelovao, kao gitarist

Marko Purišić je od 2011. do 2016. i od 2018. do 2022. bio gitarist u hrvatskom rock bendu Manntra. Još dok je bio član benda, Manntra je sudjelovala na Dori 2019., s pjesmom In the Shadows i završili su na četvrtom mjestu.

Bend je napustio 2022. godine, te započeo svoju solo karijeru. Svoj debitantski singl IG Boi objavio je prošle godine pod pseudonimom Baby Lasagna. Nakon toga je objavio singl Don't Hate Yourself, But Don't Love Yourself Too Much.

U prosincu prošle godine  najavljen je kao jedan od natjecatelja Dore 2024., hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije 2024. Na natjecanje je upao kada je Zsa Zsa odustala od Dore.

Wikipedia kaže da je 2022. godine odigrao značajnu ulogu u koautorstvu nekoliko pjesama za 12. studijski album Ravenblack njemačke rock skupine Mono Inc. Album je dostigao prvu poziciju na njemačkoj listi najprodavanijih albuma i time postao njihov najveći uspjeh do sada.

Značajno je da su mnoge pjesme koje je napisao Baby Lasagna odabrane kao singlovi, uključujući Princess of the Night, Empire, Heartbeat of the Dead, Lieb mich i At the End of the Rainbow.

Voli Rammstein i Madre Badessu

Index je prije Dore radio veliki intervju s Baby Lasagnom.

Tada smo saznali da voli Rammstein i Madre Badessu, da sluša i zanima se za sve i svašta. Svoj prvi album je završio, ali ga još uvijek nije objavio.

"Gotov je, ne znam kad ću ga objaviti. Možda iza natjecanja. Ako odem na Euroviziju, dobit ću vjerojatno ponude i ljude koji nešto više o tome znaju pa bi to pomoglo. S druge strane, ništa mi od ovoga nije ni trebalo niti će mi trebati ni nakon ovoga ako ja to tako odlučim…

Zasigurno znam da se ovaj hajp neće nastaviti, to je suludo za očekivati (i postati ovisan o njemu), ali se nadam da će ostati bar 30 fanova koji će kliknuti na idući video", rekao nam je tada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.