Tolerance Poster Show: Cijeli Dubrovnik postaje velika galerija

Foto: Press

JEDNA od inicijativa poznatog dizajnera i političkog komentatora i ilustratora Marka Ilića je i Tolerance Poster Show, izložba plakata na temu tolerancije kojoj su se na Mirkov poziv odazvali najbolji svjetski dizajneri i ilustrirali plakat. 

Zahvaljujući još jednom takvom Ilićevom kustoskom istraživačkom radu, cijeli Dubrovnik će na nekoliko mjeseci postati izložbeni prostor. Naime, Ilićevim posredstvom, 14. kolovoza u 20 sati dolazi nam putujuća izložba "Tolerance Poster Show" s 132 plakata, sve mahom globalnih ikona dizajna poput Miltona Glasera autora kultnog loga I♥NY, Seymoura Chwasta, Petera Bankova, Guntera Rambowa, Niklausa Troxlera i brojnih drugih.

"Odlučili smo cijeli Grad na nekoliko mjeseci pretvoriti u svojevrsnu galeriju izlažući plakate na autobusima javnog gradskog prijevoza te tako i sasvim doslovce povezati tolerancijom njegove ljude i kvartove, a ujedno i sam Grad Dubrovnik s cijelim nizom civiliziranih gradova koji su na razne druge kreativne načine odlučili izložili kolekciju", navodi voditelj umjetničkog programa Lazareta Pero Mrnarević.

Osim na autobusima javnog gradskog prevoza, plakati će u večernjim satima cijeli tjedan biti projicirati na Eminovu kuću u Lazaretima, te izloženi isprintani u lađi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.