Transrodna kći Elona Muska o njegovoj izjavi o Swift: Odvratno i omalovažavajuće

Foto: Profimedia/EPA

Nakon što je Taylor Swift javno podržala Kamalu Harris, javio se Elon Musk. 

"Ok, Taylor... Pobijedila si... Podarit ću ti dijete i čuvat ću tvoje mačke svojim životom", napisao je na X-u (bivšem Twitteru). 

Ta je izjava privukla puno pozornosti, a prokomentirala ju je i njegova transrodna kći Vivian Jenna Wilson. 

"Podrška Taylor Swift Kamali Harris, iskreno, nije mogla doći u bolje vrijeme. Jedva čekam vidjeti swiftieje na biralištima", napisala je na Threadsu te je dodala da je vidjela Elonovu objavu na X-u. 

"Jednostavno je odvratno. Toliko je očito i, ako ne vidite kako, onda ste i vi dio problema. Samo bih htjela reći svojoj publici, ne dopustite da ljudi tako razgovaraju s vama. To je odvratno, omalovažavajuće i nevjerojatno seksistički. Zaslužujete bolje", napisala je.

Podsjetimo, Musk se javio na X-u nekoliko sati nakon što je Taylor Swift objavila da će glasati za Kamalu Harris na američkim predsjedničkim izborima i na kraju objave se potpisala kao childless cat lady, što je bila referenca na izjavu kandidata Donalda Trumpa za potpredsjednika, J. D. Vancea, koji je rekao da SAD-om upravljaju "žene s mačkama bez djece" koje su nesretne zbog svojih života i izbora koje su donijele pa žele i ostatak zemlje učiniti nesretnim. Swift se nije oglašavala o Muskovoj provokaciji.

Što je napisala Taylor?

Nekoliko trenutaka nakon završetka prve predsjedničke debate između Kamale Harris i Donalda Trumpa Swift je objavila da će glasati za Harris na izborima. Objavu je u nekoliko sati lajkalo više od 5 milijuna ljudi.

"Kao i mnogi od vas, večeras sam gledala debatu. Ako već niste, sada je sjajno vrijeme da istražite problematiku i stavove koje ti kandidati zauzimaju o temama koje su vam najvažnije. Kao glasačica gledam i čitam sve što mogu o njihovim predloženim politikama i planovima za ovu zemlju", započela je Swift. 

"Nedavno sam saznala da je na Trumpovoj stranici objavljena lažna AI verzija mene u kojoj podržavam Donalda Trumpa. To je doista potaknulo moje strahove u vezi s umjetnom inteligencijom i opasnostima širenja dezinformacija. I dovelo me do zaključka da moram biti vrlo transparentna o svojim stvarnim planovima za ove izbore. Najjednostavniji način za borbu protiv dezinformacija je istina", nastavila je.

"Na predsjedničkim izborima 2024. glasat ću za Kamalu Harris i Tima Walza. Glasam za Harris jer se bori za prava za čiju obranu nam treba ratnica. Mislim da je ona čvrsta, da je vođa i vjerujem da možemo postići puno više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne kaos. Oduševio me i Tim Walz, koji se desetljećima zalaže za LGBTQ+ prava, IVF i pravo žene na vlastito tijelo", objasnila je.

"Ja sam obavila svoje istraživanje i donijela odluku. Vaše istraživanje i izbor su na vama. Također želim reći, posebno onima koji prvi put glasaju: Upamtite da morate biti registrirani da biste glasali! S ljubavlju i nadom, Taylor Swift, Childless Cat Lady", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.