Travel bloger oduševio pratitelje videom o tvrđavi Klis: "Očaravajući pogled"

Screenshot: Instagram

Travel bloger Josiah Laloh, kojeg na TikToku prati više od 130 tisuća ljudi, ovog ljeta je posjetio i Hrvatsku, gdje ga se posebno dojmila tvrđava Klis.  

"Znate li, ako letite za grad Split u Hrvatskoj i iz njega se vozite 20 minuta do mjesta gdje ćete platiti 10 eura za ulaz u tvrđavu, izgrađenu u drugom stoljeću prije Krista, da ćete moći uživati u očaravajućim pogledima i pejzažima? Također je služila kao filmska lokacija grada Meereen za vrijeme snimanja popularne serije Igra prijestolja", ispričao je Josiah u videu koji je podijelio i na Instagramu. 

"Bila sam ranije tamo, Hrvatska je raj na zemlji", "Prekrasan pogled, obožavam Hrvatsku", "Prekrasno je", "Moj prijatelj živi u blizini. Jako volim doći tamo", pisali su ljudi u komentarima ispod videa koji se proširio društvenim mrežama. 

Klis postao popularan među turistima zbog Igre prijestolja

Klis je slavu među turistima stekao i zbog toga što je ondje snimana popularna serija Igra prijestolja, zbog čega su slike tvrđave obišle cijeli svijet. Utvrda je u seriji predstavljala grad Meereen u koji Khaleesi Daenerys Targaryen sa svojom vojskom dolazi u četvrtoj sezoni. Zbog svojeg povijesnog značaja se ubraja među najvažnije objekte u Hrvatskoj. 

"Povijest Klisa piše se od 2. stoljeća prije Krista kad je kliško područje naseljavalo ilirsko pleme Delmati. Kleis, što na grčkom znači ključ, kratko je vrijeme afirmiran kao naziv područja oko strme litice s kojeg se pruža jasan pogled na obližnje komunikacijske puteve. S vremenom je Klis zadržao naziv Ključ Dalmacije. Već u srednjem vijeku, zbog krajnje strateške važnosti, odvijala se prava igra prijestolja. Tko god je živio u Klisu, vladao je cijelim područjem", poručili su ranije iz Turističke zajednice općine Klis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.