Trener Hajduka obrijat će bradu prvi put nakon 20 godina u sklopu Bradate aukcije

Foto: Slavko Midzor/Milan Sabic/PIXSELL

Prijave za ovogodišnju Bradatu aukciju su otvorene, a prvi koji se prijavio za brijanje brade u humanitarne svrhe je Gennaro Gattuso, trener HNK Hajduka.

"Nisam obrijao bradu već dvadeset godina"

"Ponosan sam što sudjelujem u ovom izazovu jer je riječ o važnoj humanitarnoj akciji. Nisam obrijao bradu već dvadeset godina, ali za ovu svrhu to ću rado učiniti. Ipak, moramo prikupiti najmanje deset tisuća eura, pa ću se obrijati", poručio je Gattuso, pozvavši sve da doniraju za borbu protiv raka te da jednostavno podrže akciju.

Bradata aukcija je jedinstvena humanitarna inicijativa koja se održava osmi put, a muškarci doniraju svoje brkove ili brade, dok se prikupljeni iznosi uplaćuju lokalnim udrugama za borbu protiv raka. "Bradata je krenula iz Splita, a do prošle godine bila je isključivo lokalni događaj. Proširili smo se prošle godine na Vinkovce, a ove godine nam se pridružuje i Pula", izjavio je Marko Sučić, suosnivač Bradate aukcije, najavljujući održavanje akcija u tim gradovima. Bradate aukcije u Puli i Vinkovcima planirane su za posljednju subotu u studenom, dok će se splitsko izdanje održati tjedan dana kasnije, 7. prosinca.

"Svaki događaj je važan dio slagalice"

Uz samu aukciju, organizira se niz bradatih događanja kojima se na zabavan način podiže svijest o važnosti muškog zdravlja i preventivnih pregleda koji spašavaju živote. "Svaki događaj unutar Bradate važan je dio slagalice koja nas vodi bliže cilju da sve više muškaraca shvati koliko je prevencija važna u borbi protiv malignih bolesti", nastavio je Sučić.

Također, bit će organizirani besplatni pregledi s novim prijenosnim ultrazvukom, koji je Bradata aukcija donirala kako bi se testisi mogli pregledati bilo kada i bilo gdje. "Najjednostavniji način prijave je putem naše web stranice. Samo unesete podatke, procijenite vrijednost svoje brade i sve što trebate je pustiti bradu i potaknuti prijatelje da se priključe s donacijama. Naravno, možete se prijaviti i putem društvenih mreža, slanjem podataka u naš inbox ili nas označiti u objavi s fotografijom ili videom u kojem pozivate na brijanje brade za dogovoreni iznos", pojasnio je Siniša Šunjić, suosnivač Bradate aukcije.

"Veseli nas što smo ove godine u tri grada"

Svake godine Bradata aukcija ima sve ambicioznije ciljeve. "Posebno nas veseli što smo ove godine u tri grada. Cilj nam je prikupiti što više donacija za lokalne udruge za borbu protiv raka, imati više bradonja nego ikada, organizirati brojna događanja i pregledati najveći broj muškaraca do sada, sve s jednim ciljem - da zajedno činimo dobro i pomažemo drugima", zaključio je Šunjić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.