Trifunović novinarima ispred suda: Izjava? Kako da ne, samo da završimo ovo

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Sergeja Trifunovića su ispred zgrade suda u Splitu (koju je prije toga promašio) dočekali novinari.

N1 prenosi da je na pitanje može li dati kratku izjavu o posljednjim događajima Trifunović odgovorio: "Kako da ne, samo da završimo ovo."

Trifunović je stigao sa suprugom Isidorom, psom i prijateljem koji je odveo psa nakon što je glumac ušao u zgradu. Prije rastanka prijatelji su se zagrlili. Slobodna Dalmacija piše da je suđenje glumcu kasnilo jer je on greškom otišao na Općinski sud, koji je udaljen 400 metara od Prekršajnog suda. Na suđenje u Splitu je iz Zagreba stigao i srpski konzul Stefan Ristić.

Uhićen na Bajakovu

Podsjećamo, uhićen je u utorak oko ponoći na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Zatim je odveden na Općinski prekršajni sud u Split. Trifunović je na sudu dan ranije rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti.

Tereti ga se po članku 5. i članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

Policija je od suda tražila za glumca zatvor od 30 dana i 1000 eura kazne. Oduzeta mu je putovnica kao mjera opreza. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.