Zaposlenici tvrtke u Zagrebu danas ne rade. Firma brine o njihovom mentalnom zdravlju

Foto: Profimedia

ZAPOSLENICI tri agencije koje posluju u Zagrebu danas ne rade - zbog Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se obilježava sutra.

Uoči Svjetskog dana mentalnog zdravlja medijska grupacija GroupM, koja u Hrvatskoj posluje kroz tri agencije EssenceMediaComa, Wavemaker, MindShare, odlučila je nagraditi svoje zaposlenike širom svijeta, uključujući i one u zagrebačkom uredu, dodatnim slobodnim danom. Tako zaposlenici 9. listopada umjesto sjedenja u uredu mogu uživati u slobodnom vremenu i prepustiti se svojim hobijima, društvu dragih osoba ili jednostavno uživati u solo aktivnostima.

GroupM, kažu, ovim činom želi istaknuti važnost brige o mentalnom zdravlju te podići svijest o problemima s kojima se suočavaju mnogi zaposlenici u svijetu rada. Mentalno zdravlje zaposlenika često se previdi uslijed vrlo dinamičnog poslovnog života.

"Sve veći broj kompanija prepoznaje važnost brige o mentalnom zdravlju"

Ipak, sve veći broj kompanija prepoznaje važnost brige o mentalnom zdravlju te potiče stvaranje kulture otvorene komunikacije, omogućava ravnotežu između posla i privatnog života uvođenjem fleksibilnog radnog vremena, pruža podršku kroz programe upravljanja stresom.

"Agencijski posao je izrazito dinamičan i stoga često stresan. Zato je kod nas mentalno zdravlje zaposlenika važan aspekt na svim razinama. Iz iskustva znam da to stvara bolje okruženje, zaposlenici se osjećaju cijenjenima i podržanima, što svakako ima utjecaj na veću produktivnost i zadovoljstvo na poslu. Kao rukovoditelj trudim se voditi brigu o dobrom balansu između posla i privatnih obveza cijelog tima", kaže Domagoj Repić iz GroupM-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.