U Gorskom kotaru predstavljena nova HRT-ova serija Gora

Foto: Press/Nera Simic/CROPIX

U GORSKOM KOTARU, točnije u Lokvama, pretpremijerno su prikazane dvije epizode nove HRT-ove serije Gora. 

Gora je proceduralna dramska serija u 22 nastavka, u čijem je središtu tim gorskih spašavatelja. U svakoj epizodi oni se bave novim slučajem potrage i spašavanja iza kojih nerijetko stoje ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nesmotrenost... Snimana je na setovima u Gorskom kotaru i u okolici Zagreba i Samobora te na obroncima Zagrebačke gore, u Parku prirode Medvednica.

"No osim spašavanja života i sprječavanja većih nesreća, junaci serije bave se i osobnim problemima ljudi u teškim životnim situacijama, otuđenima, osamljenima i onima koji teško odlučuju potražiti pomoć. Serija time otvara društveno relevantne teme poput međuvršnjačkog i online nasilja, smjene generacija, otuđenja, odrastanja, spolne ravnopravnosti i mnogih drugih", poručuju s HRT-a.

Emitiranje kreće u listopadu

U glavnim ulogama su: Kristijan Petelin, Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković.

Scenaristi Gore su Maja Pek-Brünjes, Dora Šustić, Daria Stilin i Rene Gallo, direktori fotografije su Ivan Zadro, Filip Kos i Stanko Herceg, a montažeri Ana Štulina, Tomislav Josipović, Sandra Mitić, Ivan Živalj i Anita Jovanov. Seriju režiraju Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Radislav Jovanov Gonzo. Producent je Danijel Pek (Antitalent), a urednica serije Jelena Milošević (HRT).

Emitiranje kreće 2. listopada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.