U Prelogu će se održati Festival balona na vrući zrak, stižu piloti iz mnogih država

Foto: Press

Treću godinu za redom u Prelogu na Dravi održat će se Festival balona na vrući zrak. Festival počinje u četvrtak 29. kolovoza, a traje sve do nedjelje 1. rujna.

Nastupat će Minea, Vedran Car i Silente

"Već tri godine Festival se vraća u Međimurje, stekli smo i međunarodno ime, a piloti i gosti se svi rado vraćaju i slažu se u jednom - ovdje je predivno letjeti“ rekli su iz organizacije. "Od četvrtka popodne, sve do nedjelje navečer nas očekuje čak osam letova, natjecanje u preciznom letenju, ali i tri koncerta, puno, puno radionica i veliki gastro kutak", dodali su. Koncerte će održati Minea, Vedran Car i Silente. 

Na festival u Međimurje stižu piloti iz Australije, Slovenije, Velike Britanije, Amerike, Kanade, Italije, Makedonije, Nizozemske, pa čak dolazi i ekipa iz Indije i jedna iz Saudijske Arabije.

"To je iskustvo koje se pamti"

"Pogled na krajolik s visina uvijek je poseban osjećaj, nema tko ne želi sjediti kraj prozora u zrakoplovu, ili pak se popet na vidikovac i uživati u posebnim čarima i drugim vizurama. Let balonom je iskustvo koje se pamti, a kad još sa zemlje gledamo kako piloti upravljaju neupravljivim letjelicama, to je tek scena za pamćenje", stoji u priopćenju. 

Domaćini u Prelogu su pripremili i Piknik na Dravi. Kombinacija je to koncerata, gastronomije, dječjih i radionica za odrasle, slikanja uz pjenušce i sokiće, ali i uživanja na šetnici uz rijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.