Pogledajte posljednju objavu iz Ukrajine koju je ubijeni filmaš objavio na Fejsu

Foto: Profimedia

AMERIKANAC Brent Renaud prvi je strani novinar koji je ubijen tijekom ruske invazije na Ukrajinu. Vijest o smrti 51-godišnjeg filmaša i videonovinara potresla je cijeli svijet, a njegovo ime zbog tragedije će zauvijek ostati upamćeno. Posljednja objava na službenom Facebooku Brenta Renauda, odnosno braće Renaud, postavljena je 8. ožujka.

"Ukrajinske obitelji koje bježe od ruske agresije čekaju prijevoz iz zemlje. Muškarci u dobi između 18 i 60 godina moraju ostati da pomognu u obrani zdemlje", napisao je uz fotografiju iz Ukrajine.

Na crnobijeloj fotografiji vide se žene i djeca Ukrajine, a u prvom planu je djevojčica s kapicom koja gleda u fotografa. 

Brent Renaud nije bio samo videonovinar. Posljednjih dvadeset godina Renaud je, prema informacijama s IMDb-a, proveo producirajući i snimajući filmove sa svojim bratom Craigom.

Brent i Craig bili su poznati kao tim. Braća Renaud najpoznatija su po iznošenju humanitarnih priča iz svjetskih žarišta, a zajedno su prošli rat u Iraku i Afganistanu, potres na Haitiju, Egipat i Libiju, borbu za Mosul, veliki dio Afrike, izbjegličku krizu u Srednjoj Americi, ali i kartele u Meksiku.

Njihov rad osvojio je brojne od najvećih nagrada na televiziji i u novinarstvu, uključujući nagradu Peabody te dvije nagrade Columbia DuPont.

Nagradu Peabody Renaud je 2015. s bratom osvojio za dokumentarac o školi za rizične učenike u Chicagu. Prema web stranici u vlasništvu njega i njegovog brata, Renaud je živio i radio u New Yorku i Little Rocku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.