Uhićen prevarant iz Netflixovog true crime dokumentarca, žrtve je obmanjivao godinama

Foto: Netflix

U BELGIJI je uhićen Robert Hendy-Freegard, ranije osuđeni prevarant koji je bio tema Netflixovog dokumentarca The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman, piše Guardian. Freegard je bio u bijegu tjedan dana nakon što je ozlijedio dvojicu francuskih policajaca. Zbog toga mu sad prijeti i optužba za pokušaj ubojstva.

Freegard je policajce udario automobilom dok je pokušavao pobjeći nakon što su mu upali u dom u Francuskoj, gdje je prijavljen zbog ilegalnog uzgoja pasa. Njegov auto nakon tjedan dana u bijegu zaustavila je belgijska policija na autocesti E40 kod Grand-Bigarda, u blizini Bruxellesa, te ga je uhitila, a pred sud će u subotu.

Prevarant je živio u selu Vidaillat u Creuseu, u središnjoj Francuskoj, sa svojom partnericom Sandrom Clifton. 

 

Susjedi: Njegova partnerica je živjela u užasnim uvjetima

Djeca Sandre Clifton, Jake i Sophie, sudjelovala su u snimanju trodijelnog dokumentarca. Pred kamerama su rekli da je njihova majka nestala s Freegardom nakon što ga je upoznala na dating stranici. Zajedno su u Francuskoj živjeli od 2015. godine, a susjedi kažu da je žena živjela "u užasnim uvjetima" te tvrde da su od 2017. na to pokušavali ukazati vlastima. "Nije izlazila, samo ponekad bi prošetala dvorištem", rekli su za tamošnje medije.

Londonski sud je 2005. godine osudio Freegarda na doživotni zatvor zbog prevare, krađe i otmice iako su optužbe za otmicu poništene u žalbenom postupku, a on je pušten iz zatvora 2009. godine. Freegard je navodno živio po motu "laži moraju biti velike da bi bile uvjerljive". Uvjeravao je svoje žrtve da je on britanski obavještajac i da su u bijegu od terorista te ih je prevario za ukupno više od milijun funti.

Netflixov dokumentarac o njemu bio je jedan od najpopularnijih true crime dokumentaraca na toj platformi, a prikazivao je razgovore s Freegardovim žrtvama i njihovim obiteljima. Prevarant je harao 1990-ih i početkom 2000-ih te se predstavljao i kao David Hendy. Bio je veliki obožavatelj grupe Duran Duran te se sve njegove žrtve sjećaju da im je u jednom trenutku puštao pjesmu Ordinary World.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.