Ukrašen strašni lift u Rijeci, Halloween atrakcija koja izaziva trnce

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon što je prije dvije godine "strašni lift" u Tower Centru Rijeka postao hit među posjetiteljima, sada se vratio u još jednom izdanju, posebno pripremljen za Noć vještica. Dizajniran kako bi pružio jedinstveno iskustvo, ovaj lift transformira običnu vožnju u nezaboravan susret sa strašnim ukrasima i efektima.

Već na ulazu posjetitelje čeka jeziva atmosfera koju stvaraju detalji poput paučine i kostura. Ova atrakcija dostupna je od 28. do 31. listopada.

Korijeni Halloweena

Prema History Channelu, Noć vještica ili Halloween slavi se 31. listopada i vuče korijene iz drevnog keltskog festivala Samhain, koji je označavao kraj ljeta i dolazak tamnijeg dijela godine. Kelte su posebno plašili noćna magla, dugi mrak i sveprisutni osjećaj da se na taj dan svijet živih i mrtvih približava, što je, vjerovali su, omogućavalo duhovima da se vrate među žive. Da bi se zaštitili, odijevali su kostime, palili vatru i ostavljali hranu na pragovima kako bi umirili nemirne duhove.

Ova tradicija se s vremenom preselila u SAD, gdje je poprimila moderni oblik. Današnji Halloween obilježavaju djeca i odrasli u maskama koje predstavljaju čudovišta, likove iz horor filmova, životinje ili heroje. Noć vještica danas nije samo strašna - postala je i prilika za druženje, kostimiranje i zabave koje prate horor filmovi i tematske igre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.