Umro je glumac Ryan O'Neal

Foto: Press/Profimedia

PREMINUO je glumac Ryan O'Neal, javlja TMZ. Imao je 82 godine.

Vijest o smrti objavio je njegov sin Patrick. "Ovo je najteža stvar koju sam ikad morao reći, ali evo nas. Moj je tata danas mirno preminuo, uz svoj ljubazan tim koji ga je podržavao i volio, kao što bi i on nas", poručio je.

Ryan se proslavio ulogom u drami Ljubavna priča, koja mu je donijela nominaciju za Oscara. Glumio je i u komedijama Zašto te tata pušta samu?, Mjesec od papira, Kino za groš. Značajne uloge ostvario je i u filmovima Barry Lyndon, Nedostižni most, Oliverova priča (nastavak Ljubavne priče) i Vozač.

U filmu The Driver

Krajem 1970-ih doživio je pad u karijeri te se sve manje pojavljivao u filmovima.

Prije dvije godine dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Ryan O'Neal i njegova kolegica Ali MacGraw prije dvije godine dobili su zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. "Tko bi mogao pomisliti da ću završiti sa zvijezdom na Stazi slavnih? Pa, to je dosta dobro", rekao je tada glumac.

Film Ljubavna priča postao je kulturni fenomen, nominiran je za sedam Oscara i osvojio je jedan - za najbolju originalnu glazbu.

U filmu Ljubavna priča

Veliki hit svog vremena, dirljiva filmska ljubavna priča svoje je junake preko noći učinila zvijezdama. 

Priča govori o ljubavi između Jenny, duhovite, šarmantne i pametne studentice glazbe, i Olivera, studenta prava i nasljednika bogate ugledne obitelji, te iskušenjima koja je ta ljubav morala proći sve do svog tragičnog kraja kada Jenny umire od leukemije. 

2012. godine otkrio da boluje od raka prostate

Ryan O'Neal je 2012. otkrio da ima rak prostate.

"Nedavno su mi dijagnosticirali rak u 4. stadiju. Iako sam bio šokiran tom informacijom, smatram se sretnim da je rak pronađen rano i prema riječima mojih liječnika, prognoze su vrlo pozitivne. Zahvaljujem obitelji i prijateljima što su uz mene", izjavio je tada.

Snimljen dva dana prije smrti

Glumac je pobijedio i leukemiju, no kasnije su liječnici sumnjali da mu se bolest vratila.

"Imam volju i želju boriti se protiv svih ovih stvari, no ako i umrem, barem ću napokon biti sa svojom djevojkom. Ona se nije bojala smrti pa se neću niti ja bojati", govorio je O'Neal 2017. godine misleći na pokojnu partnericu Farrah Fawcett koja je preminula od raka jetre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.