Umro Stole koji je držao kiosk s hranom kraj škole. Djeca štand ukrasila cvijećem

Foto: X

Prizor iz Beograda koji se ovih dana širi društvenim mrežama dirnuo je mnoge. Djeca iz jedne osnovne škole u Novom Beogradu na poseban su način odala počast gospodinu koji je godinama držao kiosk s hranom u blizini njihove škole.

Nakon njegove smrti kiosk su ukrasili cvijećem i porukama.

"Jedna od najljepših stvari koje ćete vidjeti danas. Preminuo je čika koji je držao kiosk s hranom ispred OŠ Laza Kostić u bloku 23. Djeca su mu ukrasila kiosk porukama i cvijećem", objavili su na profilima udruge stanara bloka 22 u tom beogradskom kvartu. Događaj se zbio krajem svibnja, no fotografije su sad preplavile društvene mreže.

"Stole, uvijek si bio tu za nas i svaki dan si nam davao podršku, i u dobru i u zlu. Trudio si se da svu djecu obraduješ tvojim sendvičima i čarobnim pljeskavicama, kojima si baratao vješto i brzo. Uvijek ćeš biti u našim srcima i nikada te nećemo zaboraviti", glasila je jedna od poruka.

"Bio je emotivan i dobar čovjek"

Vlasnik kioska zvao se Stojan Rončević Stole te je bio omiljen među svim stanarima bloka. "Blok je specifičan… On je izvana ružan, u betonu, ali iznutra je topao i dobar, i to su uradili Stole i neki drugi ljudi… Tek kada je on došao, kiosk je postao ono što je na kraju bio, a to je duh bloka", ispričao je za srpski N1 jedan od stanara.

"Stole je bio prije svega emotivan i dobar čovjek. Njegovo srce i toplina… to je plijenilo u svakom trenutku. Zašto je to bilo tako? U djetinjstvu je ostao bez majke i bio je uskraćen za tu ljubav. Znao je što mu je nedostajalo i on je znao podijeliti ljubav… Tu ljubav je znao i pokazati. Otuda toliko emotivnih poruka djece, jer se on nije zatvarao i djecu je volio… Bila je čast poznavati ga", dodao je drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.