Urednik Dore o tome što je Lasagna bio rezerva: "To je različito shvaćanje glazbe"

Screenshot: HRT

VEČERAŠNJE Otvoreno bavilo se - Dorom i Eurosongom. Gosti emisije bili su Tomislav Štengl, urednik Dore i šef hrvatske eurovizijske delegacije, Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar, te, naravno, Baby Lasagna. 

Govoreći o tome kako je Baby Lasagna iz rezerve ušao na Doru i pobijedio, Tomislav Štengl je ukratko objasnio da se ukusi razlikuju, odnosno da ljudi različito shvaćaju glazbu.

"Čak i glasanje stranih žirija pokazuje da postoji nešto što se zove različiti način shvaćanja glazbe. Talijani su preferirali nešto drugo, Nijemci nešto sasvim treće, Island se naklonio kako su glasali hrvatski žiriji...

To je nešto što nam daje uvid i kad dođemo na europsku scenu super je što Marko ima podršku publike i fanova, to je jako dobro jer znači da ćemo super proći u telefonskom glasanju. Ali moramo biti svjesni da će žiriji očigledno biti disperzirani. Neki će biti na strani hrvatskog predstavnika, a neki će možda birati drugačije pjesme", rekao je Štengl.

"Svatko ima drugačije viđenje tona"

Slično je Štengl rekao i za ton.

"Tu opet ulazimo u takvu teoriju. Svatko ima drugačije viđenje tona. Ja neću tvrditi da je bio dobar ili loš, jer u tom kaosu u kojem sam ja živio zadnja dva tjedna, ja u tom trenutku ne mogu biti fokusiran samo na taj segment. Mislim da je u finalu ton bio jako dobar. Ono što je nama bitno da izvođači koji su nastupali nisu imali toliko prigovora. Ako je producentima bilo u redu, onda je to nama dobro. Na svim probama su imali mogućnost poslušati o čemu se radi", rekao je Štengl.

"To su već prije producirane matrice na koje mi nemamo utjecaj, jedino je vokal uživo", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.