ZAGORENE ostatke hrane s posuda za pečenje uvijek je teško ukloniti, a koliko god pazili na kraju ćete ostati s mrljama. Rješenje donosi britanski Mirror, koji preporučuje da lim i druge posude za pečenje napunite kipućom vodom do vrha te ga ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Nakon toga izlijte vodu, ali nemojte sušiti posudu. Umjesto toga, njeno dno pospite sodom bikarbonom, naročito dijelove na kojima je ostalo ostataka hrane ili zagorenih dijelova ručka.
Potom na sodu bikarbonu dodajte sol, idealno bi bilo krupnu morsku sol. U bocu s raspršivačem ulijte bijeli ili jabučni ocat i njime poprskajte posudu.
Primijetit ćete mjehuriće, što znači da čišćenje počinje.
Vlažnom spužvicom oribajte posudu, a nakon pet do deset minuta dobro isperite posudu.
Ovaj trik trebao bi ukloniti svu zagorenu masnoću i ostatke hrane s posude za pečenje.