Vaš PS5 naučio je neke nove trikove

Foto: Press

PLAYSTATION 5 u sklopu nove verzije sistemskog softvera dobiva zanimljive značajke.

Adaptivno punjenje

Prva je tzv. adaptivno punjenje koje možda prepoznajete kao opciju na dijelu novih pametnih telefona, ali u ovom je slučaju osmišljeno kako bi uštedjelo energiju ako ste priključili kontrolere na punjenje dok je vaša konzola u stanju mirovanja.

Ova značajka može pratiti razine napunjenosti priključenih kontrolera i prilagoditi napajanje njihovim povezanim USB priključcima na odgovarajući način. Također možete potpuno isključiti napajanje bilo kojih neiskorištenih USB priključaka nakon određenog razdoblja ili nakon određenog broja sati.

Kada je u stanju mirovanja, Sony kaže da vaš PS5 troši više od 2 W energije prilikom punjenja kontrolera. S isključenim USB priključcima i dodatnom postavkom za prekid veze s internetom, potrošnja se može smanjiti na 0.5 W.

To je pametna značajka koja bi vam mogla pomoći uštedjeti malo energije. No, dostupna je samo za najnoviji model PS5 - službeno najavljen prošlog listopada, s mogućnošću odvojivog tvrdog diska. Također, morat ćete puniti službeni DualSense bežični kontroler, DualSense Edge bežični kontroler, PlayStation VR2 Sense kontroler ili Access kontroler kako biste iskoristili ovu značajku.

Personalizirani audioprofili

Druga nova značajka je personaliziranje 3D audioprofila za slušalice i bubice te prilagodba postavki Remote Play za svakog korisnika.

Prva su nova značajka, koja ulazi u ranu beta fazu od 25. srpnja, 3D audioprofili za slušalice i bubice. Umjesto da svaki put trebate podešavati postavke, konzola će omogućiti igračima da sačuvaju prilagođene postavke temeljene na onome što im zvuči najbolje za određene igre. Možda želite različite postavke kada igrate multiplayer pucačinu u odnosu na atmosferičnu horor-igru.

"Na primjer, personalizirani 3D audioprofil može vam omogućiti da osjetite položaje likova i objekata u igračkom svijetu jasnije nego prije, čineći iskustvo još impresivnijim", napisao je Hiromi Wakai, Sonyjev potpredsjednik za upravljanje proizvodima, na PlayStation Blogu.

Remote Play noviteti

Prilagođene postavke za Remote Play također ulaze u fazu testiranja. Ovo će omogućiti igračima da odobre prijateljske i obiteljske račune koji imaju ovlasti za pristup njihovoj konzoli za streaming na telefone, prijenosna računala ili PlayStation Portale. 

Obje ove nove postavke dostupne su na svim modelima PS-a 5.

Igrači sada mogu zatražiti od svojih konzola da im pokažu pomoć za igru umjesto da je trebaju pronaći na početnom zaslonu. Također, mogu dijeliti linkove za svoje sesije pomoću QR kodova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.